Dünya Uygur Kongresi’nin başkanı Ankara’ya alınmadı. Suriyeli ve Afganlara açılan kapılar Türklere kapandı

Dünya Uygur Kongresi’nin başkanı Ankara’ya alınmadı. Suriyeli ve Afganlara açılan kapılar Türklere kapandı
Dünya Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa, Türkiye’ye alınmadı. İsa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Çin’in elinin Ankara’ya kadar uzandığını biliyorduk ama bu kadarını da bilmiyordum” dedi.

Doğu Türkistan’nin efsanevi lideri İsa Yusuf Alptekin’in oğlu, dünya Uygur kongresi kurucu başkanı Erkin Alptekin, Ankara’da yoğun bakımda.

Alptekin’i ziyaret etmek için Almanya’dan Ankara’ya gelen şu anki Uygur Kongresi Başkanı Dolkun İsa’nın, Türkiye’ye alınmadığı ortaya çıktı.

2006 yılından bu yana Türkiye’ye girişi yasak olan İsa için bu yıl mahkeme kararı ile söz konusu yasak kaldırılmıştı. Ancak Dolkun İsa, Ankara İdare Mahkemesi’nin bu kararına rağmen Ankara’ya geldiğinde geri çevrildi.

İsa, hakkında yeni bir karar alındığını öğrendiğini söyledi.

Dolkun İsa Twitter hesabından paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı:

"Türk yetkililere Türkiye hükümetine buradan seslenmek istiyorum. Ben hiçbir zaman Türkiye’nin kamu düzenini bozacak bir davranışta olmadım olmayacağım mümkün de değil. Ama bu sadece Çin baskısından dolayı olan bir şey. Çin bugün Doğu Türkistan’da bir soykırım yaşatıyor, Çin’in elinin Ankara’ya kadar uzandığını biliyorduk ama bu kadarını da bilmiyordum. Demek Türk adaletinin mahkemenin kararı bile süsmüş. Diyecek bir şey yok ben bu kararı Türk milletinin iradesine bırakıyorum."

İsa söz konusu videoya ise şu notu düştü:

"Büğün Türk makamları tarafından tekrar sınır dışı edildim. 2006''dan beri seyahat yasağım vardı ama bu yıl seyahat yasağım Ankara İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı. DUK''un eski ve kurucu başkanı Erkin Alptekin''i hastanede ziyaret etmek için bugün Ankara''ya gelmiştim."

 

İlgili Haberler