Dünyaca ünlü ekonomist Türkiye için kötü haberi verdi. Eyvah Eyvah

Dünyaca ünlü ekonomist Türkiye için kötü haberi verdi. Eyvah Eyvah
İsveç merkezli uluslararası yatırım bankası Nordea’nın küresel strateji şefi Andreas Steno Larsen, Türk lirasının tüm para birimleri karşısında değer kaybını yorumladı. Larsen, TL'nin geleceği hakkında konuştu.

Dolar yeni rekoru olan 9.22''yi görürken, euro ise 10,71, sterlin 12,63 seviyelerinde hareket ediyor. İsveç merkezli uluslararası yatırım bankası Nordea’nın küresel strateji şefi Andreas Steno Larsen de, sosyal medya hesabından Türk lirasıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

TL''nin tüm para birimleri karşısında değer kaybını yorumlayan Larsen, “Erdoğan, yüksek enflasyon ortamında oranların düşürülmesi gerektiğini savunmaya devam ediyor. Bunun sonu TRY için iyi olmayacak..” dedi.

DAHA ÖNCE DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Nordea’nın küresel strateji şefi Andreas Steno Larsen bu yıl mart ayında da Türkiye’ye ve cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik açıklamalar yapmıştı. Larsen, açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Merkez Bankası’nı yönettiğini söyleyerek, “Hiçbir zaman boğa pozisyonu (iyimser pozisyon) almayacağız” demişti.

İlgili Haberler