Dünyanın çeşitli ülkelerinden Murat Ağırel’e destek yağdı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden  Murat Ağırel’e destek yağdı
Küresel İyi Toplum Gönüllüleri, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Murat Ağırel’e destek mektubu yolladı.

Ağırel'e destek çığ gibi büyüyor

Libya’da şehit düşen MİT mensuplarının kimlik bilgilerini açıkladıkları gerekçesiyle açılan dava kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’e destek çığ gibi büyüyor.

Küresel İyi Toplum Gönüllüleri, hükümet tarafından hazırlanan af yasasının, gazeteci Murat Ağırel ve diğer tutuklu gazetecileri kapsamamasına tepki gösterdi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan Küresel İyi Toplum Gönüllüleri, gazeteci Murat Ağırel’e destek amaçlı mektup yolladı.  

Küresel İyi Toplum Gönüllüleri tarafından hazırlanan mektupta şu ifadelere yer verildi:

Sayın Murat Ağırel,

​Ülkemiz, yüce Meclisimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü kutlamaya hazırlandığı bu günlerde hem salgın hastalığın pençesinde hem de Osmanlı’nın son yıllarındaki yönetim zafiyetlerinin aynısını yaşadığımız AKP zihniyetinin yönetiminde, zor günlerden geçmektedir.

Öyle ki;

​-Hükümette tıpkı 100 yıl öncesindeki gibi damatların görev yaptığı,

​-Abdülhamit’in jurnalcilerinin yerini sosyal medya trollerinin aldığı,

​-Yönetenlerin yine sarayda halktan kopuk yaşadığı,

​-Milliyetçi ve vatanperver insanların vatan haini olarak nitelendirildikleri,

​-Kapitülasyonlar misali borç batağına sürüklendiği,

​-Milli servetimizin yabancılara peşkeş çekildiği, ​

Hasan Tahsinlerin yerini yandaş medyanın aldığı,

İnanılmaz bir süreçten geçiyoruz.

​Son olarak Ümit Özdağ için hazırlanan fezleke ile muhalif medya kanallarına verilen RTÜK cezaları da artık haber alma özgürlüğümüzün de neredeyse tamamen kaldırılmak istendiğinin bir göstergesidir.

​Murat Bey,

​Son yazdığınız “Sarmal“ isimli kitabınız ile iktidarın yaptığı yolsuzluklar hakkında yapmış olduğunuz haberler elbette birilerinin zülfü yarine dokunmuştur. Araştırmacı gazeteciliğin yükselen yıldızı olmanız, yolsuzlukların ortaya çıkarılması, elbette birilerini rahatsız etmiştir. Siz gazetecisiniz ve göreviniz budur. Keza yine sizin gibi yine halkın gerçekleri görmesi için yayın yapan ODA TV yazarları Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan da sizinle aynı kaderi paylaşmaktadır.

​Fakat, hiçbir gazeteci kanunda ve hukukta yer almadığı halde yaptığı haber dolayısıyla tutuklanamaz, hapse atılamaz. Bizi yönetenlerin zihniyeti;  kendileri gibi düşünmeyen herkesi bıktırmak, süründürmek ve bezdirmek suretiyle muhalif tüm sesleri kesmek üzerine her türlü faşizan uygulamayı yapmayı öngörmüştür.

​Küresel İyi Toplum Gönüllüleri olarak tüm bu atmosferde maddi ve manevi olarak yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz. Asla yalnız değilsiniz.Siz serbest kalana kadar sizin için yapılacak her türlü kampanyaya destek olacağız. Sosyal medyada devamlı gündemde tutacağız. Siz serbest kalana kadar tüm gönüllülerimiz Facebook profillerimizi değiştirerek özgürlüğünüz için destek olacağız.

 

​İnşallah bu zor günler geride kalıp özgürlüğünüze kavuştuğunuzda, sizi Dünyanın dört bir yanında okuyucularınız ile buluşturup aydınlık Türkiye’nin yollarını hep beraber açacağız.

 Sevgi ve saygılarımızla,

KÜRESEL İYİ TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ​

Almanya İyi toplum gönüllüleri

Belçika İyi toplum gönüllüleri

İngiltere İyi toplum gönüllüleri

İsviçre İyi toplum gönüllüleri

İskandinavya İyi toplum gönüllüleri

Avustralya İyi toplum gönüllüleri

Hollanda İyi toplum gönüllüleri

Fransa İyi toplum gönüllüleri

K.K.T.C İyi toplum gönüllüleri

Bulgaristan İyi toplum gönüllüleri

Avusturya İyi toplum gönüllüleri

Amerika İyi toplum gönüllüleri