Dünya'nın en uzun nehri Nil hangi kıtadadır? Hadi ipucu Cevabı

Dünya'nın en uzun nehri Nil hangi kıtadadır? Hadi ipucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi, bugünkü ipucu sorusunu Instagram'dan yayınlandı. Hadi, Birçok medeniyetin kalbi olan, Dünya’nın en uzun nehri Nil’in, hangi kıtada olduğunu doğru tahmin edecek Hadiciler online mı? şeklinde bir soru yöneltti.

Hadi İpucu Sorusu Cevabı belli oldu. Kısa sürede hatırı sayılır bir kullanıcıya shaip olan Hadi bugün saat 12:30'da yayınlayacak olan yarışmasında soracağı sorunun ipucusunu Instagram hesabından verdi. Dünya’nın en uzun nehri Nil’in, hangi kıtada olduğunu doğru tahmin edecek Hadiciler online mı? diye sordu. Hadi bugünkü yarışmasında kazanan yarışmacılarına 6.000 TL'lik ödül yardımı yapacak. Peki sorunun cevabı ne? İşte detaylar

HADİ İPUCU SORUSU CEVABI

Dünya’nın en uzun nehri Nil Afrika kıtasında bulunuyor.

hadi-001.jpg

NİL NEHRİ HAKKINDA- HADİ İPUCU

Dünyanın en uzun nehri olan ve Uganda'daki Victoria Gölü'nden başlayan Nil Nehri 6700 km'lik yolculuğunu Mısır'ın Akdeniz kıyılarına dökülerek sonlandırır. 

Uganda'daki Victoria Gölü'nden başlayan Nil Nehri'nin gerçek kaynağı ve beslenme kaynakları hakkında çeşitli tartışmalar vardır. 2006 yılında İngiliz kaşif Neil McGrigor, Nil Nehri'nin aslında Rwanda'da yer alan Kagera Nehri'nin kaynağında başladığını ve nehrin Victoria Gölü'ne dökülerek Nil Nehri'ni beslediğini öne sürmüştü.

Nil Nehri, Victoria Gölü'nden, Uganda'danın Jinja kenti yakınlarında yer alan Ripon Şelalesi'nden ayrılarak başlar. Buradan itibaren yaklaşık 500 km boyunca kuzey yönlü akar.

Daha sonra Murchison Şelalesi'ni geçen Nil Nehri Albert Gölü'ne akar. Buradan itibaren nehir Albert Nehri adını alır ve bu kısım Nil Nehri'nin Uganda'daki son parçasıdır. Güney Sudan'ı takip eden Beyaz Nil, Sudan'a giriş yapar.

Sudan'ın başkenti Hartum yakınlarında Beyaz Nil, Mavi Nil ile buluşur. Mavi Nil ırmak yatağı Etiyopya'daki Tana Gölü'nde başlar ve güneydoğu yönünden Sudan'a doğru akar.

Hadi ipucu sorusunun cevabı belli oldu. Hadi bugün 12.30'da yayınlanacak. Akşamki ipucu sorusunun cevabı da haberimizde olacak.