'Düşünen Adam'ı yapan Rodin'in eserleri Antalya'da

'Düşünen Adam'ı yapan Rodin'in eserleri Antalya'da
'Düşünen Adam', 'Öpücük', 'Eve (Havva)' gibi eserleri bulunan dünyaca ünlü heykeltıraş Auguste Rodin'in, KKTC'li iş insanı Erbil Arkın'ın özel koleksiyonundaki 22 eseri, sergilenmek üzere Antalya'ya getirildi.

DHA

Modern heykelin öncüsü olarak bilinen dünyaca ünlü Fransız heykeltıraş Auguste Rodin''in (1840-1917) eserleri, ''Tutkunun Heykeltıraşı Rodin- Erbil Arkın Özel Koleksiyonu''ndan Bir Seçki'' adlı sergiyle, 19 Mayıs- 31 Temmuz tarihleri arasında Antalya Kültür Sanat''ta (AKS) izleyiciyle buluşuyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası''nın (ATSO) 140''ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Girne''de bulunan Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) ve The Arkın Rodin Collection Gallery iş birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen sergide, Kıbrıslı iş insanı Erbil Arkın''ın özel koleksiyonundan derlenen 22 eser yer alıyor. Aralarında ''Öpücük'', ''Eve'' gibi ikonik yapıtların da yer aldığı sergi, sanatçının tasarladığı ve bir kısmı sanatçı hayattayken dökümü yapılmış, bir kısmı da Rodin Müzesi tarafından sınırlı sayıda üretilmiş heykellerden oluşuyor.

ATSO Başkanı Davut Çetin, 2015 yılında Picasso''yu, 2016''da Andy Warhol''u ağırlayan AKS''de, ATSO''nun kuruluşunun 140''ıncı yılında dünya çapında bir sanatçıyı daha Antalyalı sanatseverle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çetin, "Bu sergiyle Antalya''nın kültür kenti markasını güçlendiren, uluslararası platformlarda tanınırlığını artıran büyük bir projeyi daha gerçekleştirmiş oluyoruz. Rodin sergisinin bu sezon kent turizmine katkı yapmasını istiyoruz" dedi.

ARUCAD kültür sanat koordinatörü ve The Arkın Rodin Collection Gallery Küratörü Oya Silbery, Rodin''in 19''uncu yüzyıl heykel anlayışını 20''nci yüzyıl modern heykel anlayışına taşıyan çok önemli bir isim olduğunu belirterek, "Bu koleksiyon Erbil Arkın''ın özel koleksiyonudur. İlk kez 2017 yılında Kıbrıs''ta Arkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi''nin açılışında yıllarca sakladığı koleksiyonu halkla paylaştı. Türkiye''de ilk defa, AKS''de bu eserlerin 22''sini sergileyeceğiz" dedi.