Efsane müzik grubu Moğollar'ı bir araya getiren karikatürist öldü

Efsane müzik grubu Moğollar'ı bir araya getiren karikatürist öldü
Ünlü karikatürist Kaan Ertem, 8 Haziran günü kanser nedeniyle yaşamını yitirdi. 53 yaşındaki Ertem’in vefatının ardından Moğollar’ın sosyal medya hesabından paylaştığı veda mesajı, hem duygulandırdı hem de sevenlerini 1992 yılına götürdü.

Efsane müzik grubu Moğollar'ı bir araya getiren karikatürist öldü. İmza kampanyası başlatmıştı

Bir süredir kanser tedavisi gören karikatürist Kaan Ertem, 8 Haziran günü 53 yaşında hayatını kaybetti. 

Ertem''in vefat haberinin ardından çok sayıda mizah yazarı, komedyen, karikatürist ve kültür sanat alanından isimler, Ertem''in erken kaybıyla ilgili hislerini sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Bu paylaşımlardan biri de Moğollar’dan geldi. Grup, Kaan Ertem’e Twitter üzerinden hem veda etti hem de grubun tekrar birleşmesindeki çabası için teşekkür etti.

Moğollar''ın Twitter''dan paylaştığı mesajda şu ifadelere yer verildi:

"1990 - 1992 yılları arası Leman Dergisi’nde yaptığı imza kampanyası ile Moğollar’ın tekrar bir araya gelmesinde çok önemli katkısı olan Kaan Ertem’in kansere yenik düştüğünü öğrendik, çok üzgünüz. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır dileriz... Huzur içinde uyu Sevgili Kaan... İyi ki yollarımız kesişmiş, her şey için teşekkürler. Bugün dünyanın en köklü gruplarından biriysek senin sayende... Sebep olduğun yolda hala yürüyoruz, yolculuğumuz bitene kadar ismini de taşıyacağız."

NE OLMUŞTU?

1992 yılında Leman dergisi çizerlerinden Kaan Ertem, 1960''lı yılların efsane grubu Moğollar üyelerinin yeniden bir araya gelmesi için bir imza kampanyası başlattı. Haftalarca “Bu güzel gruplar nasıl olur da dağılır, müzik yapmaz!” diye serzenişte buluna buluna yazdıktan sonra işi imza kampanyasına dönüştürmüştü. Bu kampanyada 4 binden fazla imza toplandı.

LeMan''daki köşesinde yazdığı yazılar ve başlattığı kampanya sonuç verdi ve grup yeniden bir araya geldi.

Cahit Berkay, Taner Öngür ve Engin Yörükoğlu arada bir araya gelip bu konuyu görüştüler. Yeniden Moğollar''ı kurmak konusunda tereddütleri olmasına rağmen kampanyaya gelen mektuplar onları cesaretlendirmişti.

Murat Ses''i de bu birleşmeye dahil etmek isteseler de şartlarda anlaşamayınca yanlarına genç bir müzisyen Serhat Ersöz''ü alarak, 31 Mayıs 1993''te İstanbul Cemal Reşit Rey konser salonunda verdikleri konserle geri döndüler.

 

 

 

 

İlgili Haberler