Her dediği çıkan ünlü ekonomist Meriç Köyatası, Binalı Yıldırım'ın eksik tarafını açıkladı

Her dediği çıkan ünlü ekonomist Meriç Köyatası, Binalı Yıldırım'ın eksik tarafını açıkladı
Ekonomist Meriç Köyatası, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın enflasyon açıklaması üzerine bir paylaşımda bulundu.

Ünlü ekonomist Meriç Köyatası, resmi sosyal medya hesabı Facebook''tan eski Başbakan Binali Yıldırım hakkında paylaşımlarda bulundu. 

Yıldırım''ın enflasyon konusunda yaptığı açıklamayı tiye alan Köyatası, Binali Yıldırım''ın asıl mesleği ile ekonomi bilgisi üzerine eleştiride bulundu.

İşte Meriç Köyatası''nın o paylaşımı:

"BU NASIL MÜHENDİS? ÜSTELİK İTÜ''DEN...MATEMATİK BİLMİYOR!...

Eski Başbakan Binali Yıldırım, enflasyon konusunda bir açıklama yaptı. Dedi ki, “Amerika, Avrupa denen ülkeler bunlar enflasyon diye bir şey bilmiyor. Bugün Amerika’da sıfırdan yüzde 7’ye çıkmış enflasyon. Bu ne demektir, 7 kat artış. Bizde onlardan 20’e çıkmış, 2 kat artış."
İlahi Binali bey... Bir sayının bilmem kaç kat artması için, o sayının bilmem kaçla çarpılması lazım. Buradaki örnek 7 kat artış... Sıfır ile yedi (Rakamla 0 ile 7) çarpılacak. Bir sayının sıfırla (rakam ile 0) çarpımı her zaman sıfırdır. (Rakamla 0) Binali Yıldırım Gemi İnşa Mühendisi... 

Üstelik de mühendisliğin en iyi üniversitelerinden  İstanbul Teknik Üniversitesinden... 
Ekonomistlerin ve mühendislerin mutlaka iyi matematik bilmesi gerekir. Bizde bir ekonomist var. Diploması yok. Bir de mühendis var üstelik İTÜ''den diplomalı. Ama matematiğin en temel kurallarından biri olan bir sayının sıfırla çarpımının sıfır olduğunu bilmiyor... Fakat milyar dolarları maşallah çok da güzel biliyorlar...."

İlgili Haberler