Elon Musk, bir günde öyle büyük para kaybetti ki...

Elon Musk, bir günde öyle büyük para kaybetti ki...
Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk Tesla hisselerindeki sert düşüşün ardından 15,2 milyar dolar kaybetti. Dünyanın en zenginleri listesinde birinci sırada olan Musk, bu kaybın ardından Amazon'un patronu Jeff Bezos'a kaptırdı.

Pazartesi günü Tesla hisselerinde meydana gelen sert düşüşün ardından bir günde 15,2 milyar dolar kaybeden Elon Musk, dünyanın en zenginleri listesindeki birinciliğini Amazon''un patronu Jeff Bezos''a bıraktı.

Daha önce bilançosuna 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin ekleyen Tesla, Eykül ayının ardından en büyük düşüşünü yaşadı. 

Hisselerde meydana gelen değer kaybını değerlendiren analistler, düşüşün Musk’ın hafta sonu Bitcoin ve Ethereum’un değerinin üzerinde olduğunu söylemesi nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

Pazartesi günü Twitter''dan paylaştığı mesaj ile Model Y SUV aracının rafa kaldırıldığını söyleyen Musk, hisselerdeki düşüşün ardından Bloomberg Milyarderler Endeksi’ndeki birinciliğini Jeff Bezos’a kaptırdı
 
Ocak ayına kadar Amazon''un patronu Jeff Bezos birinciliği 3 yıldır aralıksız elinde tutuyordu. Ocak ayından bu yana birincilik Musk ile Bezos  arasında gidip geliyor.

Bitcoin’de Pazartesi günü yüzde 10’u aşan düşüşlerin de Tesla hisselerinin gerilemesinden kaynaklanmış olabileceği tahmin ediliyor.