Elon Musk, Donald Trump'ın Twitter hesabını açtıracak mı?

Elon Musk, Donald Trump'ın Twitter hesabını açtıracak mı?
Elon Musk ile Donald Trump arasındaki ilişkinin fena olmadığı biliniyor. Elon Musk yönetime Donald Trump'ın hesabının açılması konusunda bir çağrı yapmıştı ancak henüz yönetimden bir hamle gelmedi.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; şirket hisselerine ortak olduktan sonra Twitter’ı karıştırmayı başaran Elon Musk, şimdi de eski ABD Başkanı Donald Trump’a umut olabilir. Twitter’ın yönetim kuruluna katılmayacağını söyleyen Musk, Trump’ın hesabını yeniden aktif edebilir mi?

Trump hayranları, Elon Musk’ın Twitter’ın yönetim kurulundan geri çekilmesi sonrası hayal kırıklığına uğradı. Twitter’a ortak olduğundan beri Trump hakkında açıklama yapmayan Musk’ın, eski Başkanla arasının fena olmadığı biliniyor.

TRUMP, ELON MUSK SAYESİNDE TWİTTER’A GERİ GELİYOR SADECE BİR İDDİA

Tesla CEO’su Elon Musk, 4 Nisan tarihinde Twitter’dan yüzde 9,2’lik hisse aldı. Musk’In bu hamlesinden sonra sosyal medya platformu hisseleri yüzde 25’ten fazla değer kazandı. 73,5 milyonluk değerle Twitter’ın en büyük hissedarı olan Elon Musk, platformda birçok değişiklik yapmak istediğinin sinyallerini vermişti.

Hatırlayacağınız üzere Trump’ın hesabı, Twitter’ı Capitol olaylarını kışkırtmak için kullandığına dair endişeler nedeniyle 8 Ocak 2021’de askıya alınmıştı. Bu nedenle Musk şirketin yönetim kuruluna katılma planlarını açıkladığında, askıya alınan hesapların yanı sıra Trump’ın yasağının da geri çekileceği düşünüldü.

Ancak Twitter CEO’su Parag Agrawal tarafından yapılan açıklamada, Musk’ın yönetim kuruluna katılmayacağı doğrulandı. Bu açıklama Dogecoin destekçilerinden Trump hayranlarını kadar binlerce kişiyi hayal kırıklığına uğrattı.

Elon Musk, Twitter yönetimine katılsaydı bile platformda değişiklik yapma hakkına sahip olmayacaktı. Daha önce bir Twitter sözcüsü, Musk’ın yönetim kurulu üyeliğinin karar alma için yeterli olmadığını söylemişti.

“Politika kararlarımız, yönetim kurulu veya hissedarlar tarafından belirlenmiyor ve herhangi bir politika kararını tersine çevirme planımız yok.”

Donald Trump’ın Twitter’a alternatif olarak piyasaya sürdüğü sosyal medyası Truth Social, inişli çıkışlı duyurusundan bu yana yeni kullanıcı sayısında büyük kayıplar görüyor. İlk aşamada sadece iOS kullanıcılarına sunulan sosyal medya ağının etkisini yitirdiği düşünülüyor.

İlgili Haberler