Elon Musk, Biden yönetimine ateş püskürdü: Kenara atıp görmezden geliyorlar

Elon Musk, Biden yönetimine ateş püskürdü: Kenara atıp görmezden geliyorlar
Tesla kurucusu ve CEO'su Elon Musk, ABD ülke çapında elektrikli araç üretimine yönelik çabaların hiçbirine Tesla'nın dahil edilmediğini söyleyerek Biden yönetiminin Tesla'yı kenara atarak görmezden geldiğini iddia etti.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Tesla CEO’su Elon Musk geçtiğimiz günlerde demokrat partiden yönünü değiştirerek cumhuriyetçilere yöneleceğini açıklamıştı. Eski ABD Başkanı Barack Obama’nın konuşma yazım direktörlüğünü yapan Jon Favreau, ünlü iş adamının bu kararını bir mention atarak eleştirdi. İkili arasında süren konuşmalarda Elon Musk, Biden yönetimine Tesla için birçok çarpıcı açıklama yaptı. 

İkili arasında geçen diyalogda Jon Favreau, Elon Musk’a cumhuriyetçilerin elektrikli araçlardan nefret ettiklerini ve iklim inkarcısı olduklarını belirterek onları seçmede bu durumun kendisine bağlı olduğunu söyledi. Tesla kurucusu ve CEO’su Elon Musk ise bu sözlerin ardına Biden yönetiminin Tesla’yı kenara attığını ve görmezden gelmek için elinden gelen her şeyi yaptığını açıkladı.

ABD ülke çapında elektrikli araç üretimine yönelik çabaların hiçbirine Tesla dahil edilmedi. Elon Musk, bu olaydan sonra Tesla için Joe Biden’a iğneleme yapmaya başladı. Hatta bunun ardından Biden’ın Tesla’yı göz önünde bulundurması ve şirketin elektrikli araçlarla ilgili olan uzun vadeli vizyonuna dahil etmesi için bir imza kampanyası başlatıldı.

Tüm bunların ardından Joe Biden, geçtiğimiz Şubat ayında yaptığı bir konuşmada Tesla’nın ülkenin en büyük elektrikli araç üreticisi olduğunu kabul etti.

Elon Musk aynı zamanda ek olarak pek çok bağımsız seçmenin yaptığı gibi demokratik partiden cumhuriyetçi partiye geçiş yaptığını ve eğilimin oldukça büyük olduğunu açıkladı. Son olarak da ABD Başkanlık seçimini işaret ederek Kasım ayında bunu herkesin göreceğini dile getirdi.

İlgili Haberler