Elon Musk'ın neden Twitter'a ortak olduğu belli oldu

Elon Musk'ın neden Twitter'a ortak olduğu belli oldu
Geçtiğimiz günlerde Elon Musk Twitter'a ortak olmuştu. Bunun arkasında yatan sebebe dair bazı iddialar söz konusu. Jack Sweeney’in Elon Musk'a ait özel jetinin takip edilmesinden rahatsız olduğunu, bu gence 5 bin dolar para teklif ettiği, gencinse bunun 10 katını istediği ifade edilmişti. İkili arasında herhangi bir anlaşma sağlanmazken, o genç ilginç ve kâğıt üzerinde mantıklı bir teori ortaya attı.

WebTekno''dan aktarılan bilgilere göre; SpaceX ve Tesla şirketlerinin kurucusu ve CEO’su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında Twitter’in %9,2’lik bölümünü satın almıştı. Twitter yönetim kuruluna da katılan ve en fazla hisseyle Twitter’ın en büyük söz sahibi olan Musk, bugün ilginç bir teoriyle gündeme geldi. Üstelik o teori, tanıdık bir isim tarafından ortaya atıldı.

Geçtiğimiz haftalarda Elon Musk, özel jetini takip eden ve anlık olarak güncelleme paylaşan bir bot hesabın geliştiricisiyle anılmıştı. Özel jetinin takip edilmesinden rahatsız olan Musk’ın bu gence 5 bin dolar para teklif ettiği, gencinse bunun 10 katını istediği ifade edilmişti. İkili arasında herhangi bir anlaşma sağlanmazken, o genç ilginç ve kâğıt üzerinde mantıklı bir teori ortaya attı.

MUSK, ÖZEL JETİNİN TAKİP EDİLMESİ HAKKINDAKİ HABERLERİN ARDINDAN TWİTTER HİSSELERİ ALMAYA BAŞLAMIŞ:

''Elon Musk’s Jet'' isimli bot hesabın geliştiricisi olan ve Musk’ın yanı sıra Mark Zuckerberg, Bill Gates ve Jeff Bezos gibi milyarderlerin jetlerini de takip eden Jack Sweeney, yaptığı paylaşımda sıra dışı bir teoriye yer verdi. Henüz 19 yaşında olan Sweeney, Twitter paylaşımında SEC belgelerinde yer alan ve Elon Musk’ın Twitter hisselerini ne zaman almaya başladığını gösteren tabloya yer verdi. Tabloyu paylaşan Sweeney, “Elon, Twitter hisselerini benim onun teklifini reddetmem nedeniyle mi satın almaya başladı?” ifadelerine yer verdi.

 

İlk olarak Tweet Tweaker tarafından paylaşılan bu tablo, Elon Musk’ın tam da Jack Sweeney’nin 5 bin dolarlık teklifi reddettiği gün Twitter hisseleri satın almaya başladığını gösterdi. Tabloya göre Musk, ilk hissesini 31 Ocak 2022 tarihinde 620 bin adet lot olacak şekilde satın aldı. İlerleyen günler boyunca Musk’ın sürekli 500 bin - 3 milyon aralığında hisseler satın aldığı görüldü.

Elbetteki Elon Musk''ın tek bir Twitter hesabı nedeniyle koskoca sosyal medya platformunu satın aldığını söylemek uçuk bir teori. Ancak Musk, bu olaydan hareketle platformda daha fazla söz sahibi olmayı istemiş ve bu istek sonucunda da platformu yavaş yavaş satın almaya başlamış olabilir...

İlgili Haberler