Elon Musk Twitter ile köprüleri attı

Elon Musk Twitter ile köprüleri attı
Elon Musk dün akşam saatlerinde yaptığı bir Twitter paylaşımıyla akılları karıştırdı. Twitter'ın ifade özgürlüğüne yer vermediğini ifade eden bir cümle kurarak anket yaptı. Anketin sonucunda insanlar da Twitter'ın ifade özgürlüğüne yer vermediğini düşününce akıllara "Elon Musk yeni bir sosyal medya platformu mu kuracak" sorusunu akıllara getirdi.

ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre; Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarla sık sık gündemde yer alan Elon Musk, tekrar gündemde. Musk, bu sefer Twitter hakkında yaptığı paylaşımlarla dikkat çekti. Tesla CEO’su, geçtiğimiz günlerde Twitter’ın ifade özgürlüğüne bağlı kalıp kalmamasıyla ilgili bir anket yaptı. Bunun ardından ise takipçilerine konuya ilişkin pek çok soru sordu.

Bunun ardından anket sonuçlarının önemli olduğunu ve ona göre oy vermelerini istedi. Yakın zamanda Musk, Twitter algoritmasındaki ‘fiili önyargı‘ konusunda endişesini paylaştı. Musk’ın Twitter algoritmasının açık kaynak olması gerekip gerekmediği konusundaki anketine yanıt olarak, şirketin CEO’luğundan ayrılan Twitter kurucusu Jack Dorsey, “Hangi algoritmanın kullanılacağı veya kullanılmayacağı herkese açık olmalıdır.” dedi.

Elon Musk konuyla ilgili son Tweet’inde ise, yeni bir platform kurup kurmayacağıyla ilgili kafaları karıştırdı. Yaptığı paylaşımda, Twitter’ın demokratik olmadığını ve yeni bir platforma ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bununla birlikte attığı Tweet’ler pek çok tartışmaya neden oldu. Bazıları Twitter gibi platformların değişikliğe uyması gerekmediğini söylerken, birçok kişi de kendi sosyal medya platformunu kurma konusunda Musk’ı teşvik etti.

İlgili Haberler