Elon Musk’ın serveti bir günde 11 milyar dolar eridi. Dünyanın en zengin insanı unvanını koruyacak mı?

Elon Musk’ın serveti bir günde 11 milyar dolar eridi. Dünyanın en zengin insanı unvanını koruyacak mı?
Elon Musk’ın Twitter'ı 44 milyar dolara devralmasının ardından yaşanan belirsizlik sürecinde Tesla hisselerinde düşüş yaşandı. 11 milyar doları sadece bir günde kaybetti.

Elon Musk, Twitter''ı almak isterken sahte hesaplar sebebiyle alamamış ve bu durum da Elon Musk''ın bir süre gündemini meşgul etmişti. 44 milyar dolara Twitter''ı devralması beklenen Musk, sahte hesapların sosyal medyanın içerisinde çok fazla yer kapladığını iddia ederek uygulamayı almaktan vazgeçmişti. Bu dönemde Musk''ın serveti yüzde 5,4 azalarak 193 milyar dolara düştü. 50 yaşındaki iş insanın tek bir günde 11,1 milyar dolar kaybetti.

Bloomberg Milyarderler Endeksi''ne göre Musk''ın net serveti geçen Ağustos''tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.  Bu yıl 78 milyar doların biraz altında kaybetti, ancak yine de dünyanın en zengin insanı ünvanını kaybetmedi. Musk, bu yıl 65 milyar dolar kaybeden Jeff Bezos''tan 65 milyar dolar daha zengin ve Amazon geçen yıldan bu yana yüzde 38 değer kaybetti. Bill Gates, Warren Buffett, Bernard Arnault ve Gautam Adani de 100 milyar doların üzerinde bir servete sahip olan süper zenginler arasında yer alıyor.

İlgili Haberler