Biz askerler ülke için ölmek üzere yetiştirildik, doktorlarsa bizi yaşatmak için. Emekli Amiral Atilla Kıyat açıkladı

Biz askerler ülke için ölmek üzere yetiştirildik, doktorlarsa bizi yaşatmak için. Emekli Amiral Atilla Kıyat açıkladı
Emekli Amiral Atilla Kıyat, Kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın öldürülmesinin ardından grev yapan doktorlara destek çıktı. Kıyat, "Tartışma saçma; biz askerler ülke için ölmek üzere yetiştirildik, doktorlarsa bizi yaşatmak için" ifadesini kullandı.

Konya Şehir Hastanesinde Yunak İlçe Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), Kardiyoloji Bölümüne gelerek Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya''ya (47) silahlı saldırıda bulundu. Dr. Ekrem Karakaya olayda hayatını kaybetti.

Konya Şehir Hastanesi''nde görevli kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya''nın dün silahla öldürülmesi ardından doktorlar iş bırakarak eylem yürüyüşü yaptı.

Sağlık çalışanları öldürülen doktor için yürüdü.

Sokaklarda “Polis burada, hastanede yok” ve “Hekime uzanan eller kırılsın” diye sloganlar atıldı.

Sağlıkçılar birçok hastanede iş bıraktı.

Konya’da görev yaptığı şehir hastanesinde bir güvenlik görevlisinin silahlı saldırısına uğrayan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya''nın hayatını kaybetmesi Türkiye''yi yasa boğdu.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve çeşitli meslek örgütleri, sağlıkça şiddete karşı 7-8 Temmuz günlerinde grev kararı aldı.

Emekli Amiral Atilla Kıyat ise "Asker, polis ölüyor ama işlerini bırakmıyorlar. Doktor öldürülünce, doktorlar niye iş bırakıyorlar?" sözleriyle özetlediği tartışmayı ''saçmalık'' olarak değerlendirdi.

Kıyat''ın kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: 

"Sosyal medyada saçma bir tartışma...Asker, polis ölüyor ama işlerini bırakmıyorlarmış. Doktor öldürülünce , doktorlar niye iş bırakıyormuş. Biz askerler ülke için ölmek üzere yetiştirildik. Onlar ise bizi yaşatmak için...Rahat bırakın haklarını arasınlar."

NE OLMUŞTU?

Konya Şehir Hastanesinde Yunak İlçe Devlet Hastanesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), Kardiyoloji Bölümüne gelerek Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya''ya (47) silahlı saldırıda bulundu. Dr. Ekrem Karakaya olayda hayatını kaybetti. Aynı silahla kendini vurarak intihar girişiminde bulunan saldırgan da müdahaleye rağmen yaşamını yitirmişti.

DOKTOR EKREM KARAKAYA KİMDİR?

Kardiyoloji Doktoru Ekrem Karakaya, kariyerine Sağlık Bakanlığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde başlamıştır.

Daha sonra sırasıyla;

Özel Melikgazi Hastanesi (2011 - 2011)

Özel Avrupa Hastanesi (2011 - 2011)

Özel Dünyam Hastanesi (2011 - 2013)

Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (2013 - 2020)

Konya Şehir Hastanesi (2020-...) bünyesinde görev yapmıştır.

İlgili Haberler