Emekli Amiral Cem Gürdeniz Karadeniz için büyük tehlikeyi açıkladı! Montrö yeniden dünya gündemine gelecek

Emekli Amiral Cem Gürdeniz Karadeniz için büyük tehlikeyi açıkladı! Montrö yeniden dünya gündemine gelecek
Emekli Amiral Cem Gürdeniz, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime dikkat çekerek, “Tanrı Türk milletini korusun” dedi.

“KARADENİZ’DE FIRTINA BAŞLAMAK ÜZERE”

‘Montrö Bildirisi’ne imza atan isimlerden Emekli Amiral Cem Gürdeniz, son mesajında Reuters’tan haber paylaşarak Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilime dikkat çekti.

“Rusya - Ukrayna sınırı barut fıçısı… Biden, Putin restleşmesi bugün” diyen Gürdeniz, “Karadeniz’de fırtına başlamak üzere. Montrö yeniden dünya gündemine gelecek. Ve perde: Akla ziyan Montrö iddianamesi piyasaya sürülüyor. Tanrı Türk milletini korusun” ifadelerini kullandı.

Gürdeniz’in paylaştığı Reuters’un haberinde “Başkan Joe Biden Salı günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin''i Batı''nın Ukrayna''yı işgal etmesi halinde Rusya''ya "güçlü ekonomik ve diğer önlemler" uygulayacağı konusunda uyarırken, Putin NATO''nun doğuya doğru daha fazla genişlemeyeceğine dair garanti istedi” ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiralin imza attığı ‘Montrö Bildirisi’ne ilişkin başlattığı soruşturmayı tamamladı. Amirallere yönelik hazırlanan iddianamede, "anayasal düzene karşı suç için anlaşmak" suçlamasıyla ceza istendi. İddianame, Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosya kabul edildiği takdirde imza atan isimler hakim karşısına çıkacak ve 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

İlgili Haberler