Emekli diplomat Onur Öymen canlı yayında açıkladı! İçeriye ''yok'' dedikleri uçak için dışarıya kaç tane ''var'' demişler

Emekli diplomat Onur Öymen canlı yayında açıkladı! İçeriye ''yok'' dedikleri uçak için dışarıya kaç tane ''var'' demişler
Tele 1 TV’de, Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu “Anında Manşet” programına konuk olan emekli Büyükelçi Onur Öymen, hükümetin uluslararası kuruluşlara yönelik hazırladığı “Orman yangınları ile mücadelede Türkiye’nin durumu” raporunda yer alan çarpıcı bilgileri paylaştı.

Öymen, raporda, iktidarın iç kamuoyuna yaptığı açıklamalarda “envanterimizde yok” dediği uçaklardan “elimizde 5 tane olduğunun” yazıldığını vurguladı.

Korkusuz’daki bugünkü köşesinde Öymen’in açıklamalarını değerlendiren Can Ataklı, “Duruma bakar mısınız?.. İktidar sallıyor istediği gibi. Nasıl olsa inanan çok…” ifadelerini kullandı.

Can Ataklı’nın yazısının ilgili kısmı:

İktidar sallıyor istediği gibi.

Nasıl olsa inanan çok.

İnanmayan da aksini ispat edemiyor.

İşte dün işsizlik rakamları açıklandı.

Sarayın emrindeki resmi kuruma göre işsizlik oranında düşme olmuş.

Ayrıca işsiz sayısı da düşmüş.

İstihdam rakamlarında da artış varmış.

Doğru mu?

Mümkün değil, bu konuda çok rahat yalan söyleyebiliyorlar.

Ama ispatı kolay değil.

Çünkü bu konudaki tüm rakamlar sadece bu kurumun elinde toplanıyor.

Böyle olunca da rakamlarla diledikleri gibi oynayabiliyorlar.

Bazen de tesadüfen öğreniyoruz.

İşte bunun son örneği Tele1’de ortaya çıktı.

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu “Anında Manşet” programına konuk olarak katılan emekli Büyükelçi Onur Öymen, THK uçakları ile ilgili çok önemli bir bilgi paylaştı.

Öymen, hükümetin uluslararası kuruluşlara yönelik hazırladığı “Orman yangınları ile mücadelede Türkiye’nin durumu” raporundaki bilgileri açıkladı.

Öymen raporda “24 tane kiralık helikopterimizin, 5 tane de uçağımız olduğunun” yazdığını belirterek, “İçeride yok dediğimize dışarıda var diyoruz. Demek ki bizim varımızı yoğumuzu doğru tespit etmemiz gerekiyor” dedi.

Duruma bakar mısınız?

İlgili Haberler