Emeklilikte yaşa takılanlar EYT son dakika gelişmesi

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT son dakika gelişmesi
Emeklilikte yaşa takılanların heyecanlı bekleyişi sürüyor. EYT ile ilgili son açıklamayı Numan Kurtulmuş yaptı. Prim günleri dolan vatandaşlar erken emekli olabilecek mi? Emeklilikte yaşa takılanlara yeni öneri

Emeklilikte yaşa takılanlar EYT son dakika gelişmesi

Emeklilikte yaşa takılanlar için detaylar geldi. Prim günleri dolmuş fakat yaş şartını yerine getirmedekleri için emekli olamayan vatandaşlar emeklilikte yaşa takılmış oluyorlar. Binlerce vatandaş erken emekli olabilmek için gün sayarken hükümetten konuyla ilgili son dakika gelişmeleri sürüyor. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş EYT ile ilgili, "O konu kapanmıştır. Çünkü Türkiye'nin bugünkü ekonomik koşullarıyla böyle ağır bir yükün altına girebilecek noktada değil. Bir de tabii çok genç yaşta emeklilik de Türkiye'nin kaldırabileceği bir durum değil." açıklamasını yapmıştı. Devlet Bahçeli ise, " Olgun dönemi beklemek hayırlı olur" dedi. İşte EYT son gelişmeler...

EYT İLE İLGİLİ GELEN SON BİLGİLER

Milyonlarca prim gününü dolduran vatandaş erken emekliliği bekliyor. Heyecanlı bekleyiş sürerken Numan Kurtulmuş, "EYT konusu kapanmıştır" dedi. Şu an böyle bir yasa çıkmayacağını vurgulamıştı. Öte yandan Devlet Bahçeli'den de EYT ile ilgili bir açıklamada bulundu.

DEVLET BAHÇELİ'DEN EYT AÇIKLAMASI

"Bu konuyla ilgili arkadaşlarımızın ön hazırlıkları da olmuştur ancak bu konunun bugün yaşanan ekonomik şartlar altında öncelik kazanarak 700 milyar liraya ulaşan, Sayın Cumhurbaşkanının ifade ettiği şekliyle, bir meblağı karşılayabilecek bir durum içerisinde ısrarcı olmamak, olgun dönemi ve şartları beklemek daha hayırlı olur kanaatindeyiz. Bir önerge verilmiştir, o önergeye arkadaşlarımızdan Mecliste bulunanlar oy kullanmışlardır ama Meclis araştırması açılması konusunda önergenin ikinci aşamasında Milliyetçi Hareket Partisi görüşlerini saklı tutmak suretiyle Meclis araştırmasına gerek görmemiştir ve çekimser oy kullanmışlardır."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN EYT HAKKINDA NET KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya dair geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada; "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur." demişti.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARA ÖNERİ

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorunlarının çözümü için hükümete ve siyasi partilere çağrılarını sürdürürken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan (TESK) kısmi destek geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni bir öneride bulunan TESK Başkanı Bendevi Palandöken, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, emekliliğine bir yıl ya da daha az kalan ve prim gün sayısını doldurmasına rağmen yaş engeline takılanlar için emeklilik hakkı tanınması talebinde bulundu.

Çok sayıda esnaf ve çalışanın emeklilik için gereken tüm koşulları sağlamasına rağmen yaş engeli yüzünden bu haklarını elde edemediklerine işaret eden Palandöken, "Emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözmek bütçeye büyük yük getiriyor. Yaşa takıldığı için emekli olamayan çok sayıda kişi mağdur oluyor. Yaş sınırına takılan tüm vatandaşları emekli etmek yerine, bu durumda olanlar için emeklilik yaşı bir yıl aşağı çekilirse emekliliğine bir yıl ve daha az süre kalanların önü açılmış olur" dedi. 
Kaynak Yeniçağ: Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni öneri!