Az yemek yiyin, az yakından sonra Enerji Bakanlığı’ndan kamu spotu: Sıcaklığı 21 dereceye düşürün

Az yemek yiyin, az yakından sonra Enerji Bakanlığı’ndan kamu spotu: Sıcaklığı 21 dereceye düşürün
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan kamu spotunda, enerji konusunda tasarruf sağlanması için yurttaşlara “Ortam sıcaklığını 21 dereceye düşürün” mesajı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ‘enerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturmak’ amacıyla kamu spotu hazırladı.

Kamu spotunda tasarruf için basit yöntemler kullanılabileceği savunularak, vatandaşlara bazı önerilerde bulunuldu.

Bunlar arasında, ortam sıcaklığını 21 dereceye düşürmek ve kullanılmayan elektrikli cihazları prizden çıkarmak gibi öneriler yer aldı.

Kamu spotunda, bu yöntemlerle ‘yılda bin liraya kadar tasarruf sağlanabileceği’ öne sürülerek, “Tercihini verimlilikten yana kullan, hem sen kazan hem Türkiye kazansın” denildi.

Daha önce de Enerji Bakanı Fatih Dönmez, konuya ilişkin olarak, “Daha çok kullananların biraz daha tasarrufa riayet etmesini istiyoruz. Evlerimizde özellikle 1 derecelik sıcaklık değişikliği, yani 23 yerine 22 derecede evinizi ısıtmanın aylık faturanıza etkisi yüzde 7 olur. Yazın da eğer klimayla soğutuyorsanız, 18 derecede soğutacağınıza 19 derecede soğutmuş olsanız yüzde 7 faturanıza katkı var” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler