Engin Özkoç, fezleke hazırlayan savcıyı HSK'ya şikayet etti

Engin Özkoç, fezleke hazırlayan savcıyı HSK'ya şikayet etti
CHP Grup Başkanı Engin Özkoç, dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenleyen Savcı Hamza Yokuş'u siyasi tavır sergileyerek "Görevi Kötüye Kullandığı" gerekçesiyle Hakimler Savcılar Kurulu’na şikayet etti. Öte yandan fezlekenin Meclis’e ulaştığı bildirildi.

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Meclis’te yaptığı konuşmadan sonra hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla” dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenleyen Ankara Cumhuriyet Savcısı Hamza Yokuş’u, “Anayasayı bile bile çiğneyerek siyasi tavır sergilediği” gerekçesiyle HSK’ya şikayet etti.

Özkoç, aracılığıyla HSK’ya verilen şikayet dilekçesinde AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasında CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “kabul edilmez biçimde hakaretler savurması” yanıt vermek için basın toplantısı düzenlediğini anımsattı.

Bunun üzerine Savcının “Anayasanın 83 maddesine aykırı bir biçimde soruşturma başlatıldığı ve bu durumu basın duyurusu ile kamuoyu ile paylaşıldığı” belirtilen dilekçede, bu konuda Adalet Bakanlığı’nın genelgesi olduğu vurgulandı.

Savcı’nın hem Anayasa hem de Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’nün genelgesini açıkça ihlal edilerek suç işlediği savunulan dilekçede, “Şikayet edilen Savcının bu hükümleri bilmeme olasılığı bulunmamaktadır. Aksine siyasi güdülerle görevinin gereklerine aykırı davrandığı ve dolayısıyla Görevi Kötüye Kullanma Suçunu işlediği sabittir” denildi.

Dilekçede, Savcı Hamza Yokuş hakkında “disiplin ve Görevi Kötüye Kullanma Suçundan Ceza Soruşturması başlatılması” talep edildi.

FEZLEKE MECLİS’TE

Öte yandan Özkoç hakkında düzenlenen fezlekenin Meclis’e ulaştığı bildirildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Engin Özkoç hakkındaki fezlekeyle ilgili, "Fezleke bakanlığımızca imzalanarak Meclis'e gönderilmiştir, konu Meclisin takdirindedir" dedi.