Eray Erollu, sizler için yazdı; Kaçırmayın iddaa'da son tüyolar

Eray Erollu, sizler için yazdı; Kaçırmayın  iddaa'da son tüyolar
Süper Lig'de son hafta maçları oynanacak. 2 takım 2. olabilmek, 4 takım da kümede kalmak için ter dökecek. Bazı maçları sizler için yorumladım.

Türkiye Süper Ligi bugün oynanacak karşılaşmalarla sona eriyor. Başakşehir şampiyon olurken, Ankaragücü ligden düşün ilk takım oldu.  

ERAY EROLLU / YENİÇAĞ

İşte sizler için değerlendirdiğim 4 karşılaşma:

Kayserispor - Trabzonspor (İlk yarı: +1.5) Oran: 1.95 

Ligin en önemli maçlarından birisi. Trabzonspor açısından Şampiyonlar Ligi için hayati önem taşıyor. Kayserispor ise kümede kalmak için mücadele edecek. 62 puanla ligde 2. sırada bulunan Trabzonspor, Sivas ile arasında 2 puan fark var. Trabzonspor bu karşılaşmadan 1 puan dahi alsa şampiyonlar Ligi'nde ön eleme mücadelesine çıkmaya hak kazanacak. 

Ligde Trabzonspor, Sivasspor deplasmanında 2-1 yenilerek sahadan puansız ayrılmıştı. Rövanş karşılaşmasında ise Bordo-Mavili ekip aynı skorla rakibini devirmişti. İkili averajda 2 takımda birbirine üstünlük sağlayamıyor. Ancak genel averajda Trabzon'un Sivas'a karşı +14 gol üstünlüğü bulunuyor. Bu maç berabere bitirse, Sivasspor'un 2. olabilmesi için deplasmanda Göztepe'yi 15 gol farkla yenmesi gerekiyor. Bu sonuç imkansız gibi görünse de olasılklar içinde yer alıyor.

Kayserispor ise 32 puanla Süper Lig'de 17. sırada bulunuyor. 14. sıradaki Denizlispor ve 15. sıradaki Çaykur Rizespor'un 3 puan gerisinde. Bu maçtan 3 puanı alması bile, kümede kalması diğer karşılaşmaların sonuçlarına bağlı. Kayserispor sahasında Denizlispor ile 1-1 berabere kaldı. Ama deplasmanda 1-0'lık sonuçla 3 puanı aldı. İkili averajda Denizlispor'u geçiyor.

Denizlispor küme düşen Ankaragücü karşılaşmasından puan alamazsa önümüzdeki sezon Süper Lig'de yoluna devam edecek.
Kayserispor'un Çaykur Rizespor'a ikili averajda üstünlüğü bulunuyor. Sahasındaki maçta Çaykur Rizespor'u 1-0 yenen Kayseri, deplasmandaki maçı 3-2 kaybetti. 2 maçın toplamında 3-3'lük eşitlik bulunuyor. Ama deplasmanda daha fazla gol atan Kayserispor. Kayserispor ligde kalmak istiyorsa ne yapıp ne edip Trabzonspor maçını kazanmak zorunda. 
Bu maçta ben Kayseri'nin maça ağırlığını koyarak topu Trabzonspor'un sahasına yıkacağını düşünüyorum. Ama kanatları çok etkili olan Trabzonspor kontraataklarla sonuca çok rahat gidecektir. İlk yarıda 2 gol olacağı düşüncesindeyim. (İlk yarı +1.5) (Oran: 1.95)   

Denizlispor - Ankaragücü (M.S:0) Oran: 3.35

Süper Lig'den bir alt lige düşen ilk takım olan Ankaragücü, bugün formalite maçına çıkıyor. Futbolcuların en büyük amacı hem kendilerini göstermek hem de düştük ama biz bu ligin takımıyız demek olacak.
Denizlispor için ise tam bir ölüm kalım karşılaşması. Tek amaçları en az 1 puan alarak ligde kalmayı garantilemek. Lig'in Ankara'da oynanan ilk maçı 2-2 beraberi bitmişti. Ancak Ankaragücü, özellikle kontraataklarda çok etkili oluyor. Bunu bu sene bir çok maçta izledik. Ben bu maçın berabere biteceğini düşünüyorum. (Maç sonucu: 0. Oran: 3.35)

Fenerbahçe - Rizespor (M.S: 0-2) Oran: 1.42

Fenerbahçe bu maça bir an önce bitsede eve gidelim anlayışıyla çıkacak. Zaten geçen hafta gereksiz yerde yaptığı müdahale ile kırmızı kart gören Vedat Muriç, bu karşılaşmada oynayamayacak. Bir çok yorumcu bilerek kart gördüğünü savundu. Gerekçe olarak da hem eski takımına karşı oynamak istememesini gösterdiler. 

Rizespor bu maçtan 1 puan alırsa diğer takımların sonucuna bakmadan kümede kalacak. Bu maçta ben Rizespor'un puan ya da puanlar alacağına adım kadar eminim. (Maç sonucu: 0-2 Oran: 1.42) 

Yeni Malatyaspor - Gaziantep (M.S:1) Oran: 1.67

Puan cetvelinin 16'ncı sırasında bulunan Yeni Malatyaspor, bu maça yüzde yüz galibiyet parolasıyla çıkacak. Rakibinin bir iddiası bulunmuyor. Ancak galibiyet bile Yeni Malatyaspor'a yetmeyebilir. Çünkü Rizespor ile evinde oynadığı maçı 2-0, deplasmanda oynadığı karşılaşmayı da 3-0 kaybetti. Rizespor yenilse bile puan sıralamasında Karadeniz temsilcisinin altında kalacak.  

Malatya'nın tek umudu Denizlispor'un yenilmesi. Gaziantep'i yenmeleri halinde  Denizlispor sahadan puansız ayrılırsa ikili averajda avantaj kendilerinden yana. Evindeki maçta Denizlispor'u 5-2 yenen Yeni Malatya, deplasmanda ise 2-0 yenilerek 3 puanı bıraktı. Böylece ikili averajda Denizlspor'un üstünde yer alacak.
Bu maçta ben gülen tarafın ev sahibi olacağı düşüncesindeyim. (Maç sonucu: 1 Oran 1.67)
 

Toplam Oran: 15.49