"Erdoğan 17 yıl sonra ilk kez rekabetten çekiniyor"

"Erdoğan 17 yıl sonra ilk kez rekabetten çekiniyor"
31 Mart seçimlerinin ardından kendisini geri çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı köşesine taşıyan T24 yazarı Yalçın Doğan, Erdoğan on yedi yıl sonra ilk kez böyle bir rekabetten çekiniyor" ifadelerini kullandı.

T24 yazarı Yalçın Doğan, 31 Mart yerel seçimlerine kadar ilçe ilçe gezerek miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimin yenilenmesi kararının ardından kendisini geriye çekmesini kaleme aldı.

Doğan, Erdoğan'ın bu hareketinin kaybeden olmak istememesiyle alakalı olduğunu belirterek,  "Ekibi önce “Erdoğan’ın İstanbul’da 39 ilçede miting yapacağını” açıklıyor ama, bayramdan sonra “o mitinglerden vazgeçildiği” ortaya çıkıyor. Çünkü, iş artık Ekrem İmamoğlu - Binali Yıldırım seçimini aşıyor, resmen ve açıkça ve hasseten ve de özellikle ve kati bir biçimde “İmamoğlu - Erdoğan rekabetine” dönüşüyor. Ve Erdoğan on yedi yıl sonra ilk kez böyle bir rekabetten çekiniyor, ürküyor." diye yazdı.

İşte Doğan'ın o yazısının ilgili bölümü:

Kulislere düşen iddiaya göre, Türkiye ile IMF (Uluslararası Para Fonu) ile hafif tertip flörte başlıyor, 2001’den bu yana, on sekiz yıllık aradan sonra.

“Biz o günleri geride bıraktık...

IMF bize değil, artık biz IMF’ye para veriyoruz...

Önceki hükümetlerden bize kalmış olan IMF’ye borçları ödedik...

IMF’ye gitmek filan yok artık...”

Bu sözler tıpkı, bir zamanlar “İmralı’ya gidildi, gidilmedi, Apo ile görüşülüyor, görüşülmüyor, görüşen şerefsizdir” sözlerinin ardından, “İmralı’ya gidilmesine ben emir verdim” hikayesine benziyor.

Bu tür gelgitler ve çelişkiler AKP iktidarında farklı konularda pek çok kez yaşanıyor. Söz konusu AKP iktidarı ise, olağandır, garip değildir, normaldir.

İç politikada, dış politikada, ekonomide, hukuk sisteminde, devlet yönetiminde, v.s.

Pabuç pahalı

İç politikada son örnek, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri.

Ekibi önce “Erdoğan’ın İstanbul’da 39 ilçede miting yapacağını” açıklıyor ama, bayramdan sonra “o mitinglerden vazgeçildiği” ortaya çıkıyor.

Çünkü, iş artık Ekrem İmamoğlu - Binali Yıldırım seçimini aşıyor, resmen ve açıkça ve hasseten ve de özellikle ve kati bir biçimde “İmamoğlu - Erdoğan rekabetine” dönüşüyor.

Ve Erdoğan on yedi yıl sonra ilk kez böyle bir rekabetten çekiniyor, ürküyor.

Onun için ne Binali Yıldırım’la birlikte görünüyor, ne de onun için miting düzenlemeye yanaşıyor.

“Kaybederse, Binali kaybetti” masalı!.. “Benimle ilgisi yok, Binali kaybetti” avuntusu!..

Çok geç, bu saatten sonra yemezler!..

Erdoğan iki ay boyunca kendisini İmamoğlu’nun karşısına koyuyor ve geriye düşüyor.

Şimdi kendini kurtarma çabasında.