Erdoğan, Elon Musk'ı hedef aldı

Erdoğan, Elon Musk'ı hedef aldı
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasına ilişkin, ''44 milyar dolar verdi diye Twitter'daki olumsuzluklar meşrulaşmaz'' yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan gezisinin ardından gazetecilerin karşısına geçti. Soruları yanıtlayan Erdoğan, Elon Musk''ın Twitter''ı satın alması üzerine, ''''Elon Musk 44 milyar dolar verdi diye Twitter''daki olumsuzluklar meşrulaşmaz'''' açıklamasında bulundu.

''''SOSYAL MEDYAYA PEK OLUMLU BAKMIYORUM''''

Sosyal medya konusunda yaklaşımlarının olumlu olmadığını vurgulayan Erdoğan, ''''Ancak sosyal medyayı bir kenara atmamız da mümkün değil. Onun için de gerekli olanı yapmamız lazım. Bu da nedir? Yasal düzenlemeler... Şu anda biz bu yasal düzenlemeleri yapmak için çalışıyoruz. Bu konuda gereken adımları süratle atacağız'''' dedi.

''''İFTİRA DESEN VAR, YALAN DESEN VAR''''

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''''Şimdi, Elon Musk 44 milyar dolar verdi diye Twitter''daki olumsuzluklar meşrulaşmaz. Örneğin Trump''ın Twitter ile ilgili mücadelesinde neler yaşandığını gördük. Ben daha önce de söylüyordum ''Twitter cıvıtır'' diye. Bunun ne olduğunu da zaten yaşıyoruz. 

Sosyal medyada iftira derseniz iftira var, yalan derseniz yalan var. Hakikatlerin paylaşıldığı veya ulaştırıldığı değil, tam manasıyla olumsuzlukların, yalanın, yanlışın, her türlü fitnenin, fücurun olduğu bir yapı. Elon Musk burayı almış olabilir fakat bundan sonraki süreçte de biz birinci derecede ülkemizi düşünmek zorundayız. Şu anda çıkaracağımız yeni yasal düzenlemeyle bu işe bir çekidüzen vermeyi hedefliyoruz. Devlet olarak dezenformasyonla mücadele etmek için üzerimize düşeni kararlılıkla yapacağız.''''

İlgili Haberler