Erdoğan İmralı'nın mesajını böyle yorumladı

Erdoğan İmralı'nın mesajını böyle yorumladı
Katıldığı ortak canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "HDP PKK kanadında yaşanan bu savaş Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında bebek katili Abdullah Öcalan'ın 23 Haziran mesajını da yorumladı.

Terörist başının Selahattin Demirtaş ve dağa mesaj göndediğini belirten Erdoğan, "Bu iktidar savaşında HDP PKK kanadında yaşanan bu savaş Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamaları özetle şöyle:

"İlginç olan bir şey vardır ki, Apo'nun yaptığı açıklamadır. (Böyle bi açıklamada iktidarın katkısı oldu mu) bize oralardan ne gelir gelmez biz bunu kestirebiliyoruz. Bu iktidar savaşında HDP PKK kanadında yaşanan bu savaş Öcalan ve Demirtaş noktasında da ciddi bir iktidar mücadelesine doğru kayma gösteriyor. Bu süreç içerisinde tabi Öcalan kendi iktidarını bunların hiçbirine kaçırmak istemiyor. Bununla ilgili çok sert açıklamaları var. Demirtaş'a hesap sormaktan tutun dağa hesap sormaya varıncaya kadar. Onalrın kendisine ihanet ettiği yönünde. Onların bu ihnaeti sebebiyle onlara karşı kesin bir tavrı var."

"NEÇİRVAN İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Öte yandan Erdoğan, yarın Irak'ın kuzeyindeki peşmerge yönetimine geçtiğimiz günlerde Başkan seçilen Neçirvan Barzani'nin yarın Türkiye'ye geleceğini belirtti. Erdoğan Barzani'nin randevu talep ettiğini ve görüşeceklerini belirtti.

Erdoğan'ın Barzani'yi hitaben "Neçirvan" ifadelerini kullanması ve "Özel bir misafirim var" şeklide konuşması dikkat çekti.

İlgili Haberler