Erdoğan kendisine ‘diktatör’ diyen İtalya Başbakanı’nı resmi törenle karşıladı

Erdoğan kendisine ‘diktatör’ diyen İtalya Başbakanı’nı resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce kendisine 'diktatör' diyen İtalya Başbakanı Mario Draghi'yi Türkiye’de resmi törenle karşıladı. 

Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin bu ''diktatör'' ifadesi için ise "tam bir densizliktir, tam bir terbiyesizliktir" yanıtını vermişti. 

İtalya Başbakanı Mario Draghi, 8 Nisan 2021’de Avrupa Konseyi Başkanı Ursula von Der Leyen’in Saray’da yaşadığı ‘protokol krizi’ sebebiyle ilgili olarak Erdoğan’a eleştirilerde bulunmuştu.

Erdoğan’ın "diktatör" olduğunu söyleyen Draghi, 2021’de şu ifadeleri kullanmıştı:

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davranış şekline kesinlikle katılmıyorum, uygun olmadığını düşünüyorum. Komisyon Başkanı Von der Leyen’ın maruz kaldığı aşağılama beni çok üzdü. Fakat burada üzerinde durmamız gereken bir şey var: adını koyalım, bu “diktatör” diyebileceğimiz kişilere ihtiyacımız da var. Görüş, fikir, davranış ve toplum vizyonu açısından farklılıklarımızı dile getirmekte açık olmalıyız, ama ülkemizin çıkarları için iş birliğine de hazır olmalıyız. Doğru dengeyi bulmalıyız." dedi.

DİKTATÖR UNUTULDU EL SIKIŞILDI

Erdoğan, dün kendisine “diktatör” diyen İtalya Başbakanı Mario Draghi’yi Külliye''de resmi protokol ile karşıladı. Karşılama sonrası Draghi, başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Bakanı Murat Kurum, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile el sıkıştı.

ÇAVUŞOĞLU: KENDİSİNE İADE EDİYORUZ

Çavuşoğlu, Draghi’nin “Diktatör” ifadesi için ise şunları söylemişti:

"Atanmış İtalya Başbakanı Draghi’nin kabul edilemez popülist söylemini ve seçimle göreve gelmiş Cumhurbaşkanımız hakkındaki çirkin ve hadsiz ifadelerini kuvvetle kınıyor, kendisine iade ediyoruz." 

İlgili Haberler