Erdoğan, Melih Gökçek’e sahip çıktı

Erdoğan, Melih Gökçek’e sahip çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun temel atmama törenine tepki gösterirken dikkat çeken bir isme sahip çıktı. Erdoğan, kendi talimatı ile istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili “Melih Bey ile birlikte bu adımlar atıldı, Ankara bir değişimi dönüşümü yaşadı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 milyon fidan dikilmesi için başlatılan kampanya için düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun düzenlediği temel atmama törenine tepki gösterirken, istifa etmesini istediği Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’e sahip çıktı.

Erdoğan, konuşmasında "Ankara da böyle değil miydi? Aynı şekilde sıkıntılar diz boyuydu, Melih Bey ile birlikte bu adımlar atıldı, Ankara bir değişimi dönüşümü yaşadı. AK Parti deyince akla hizmet gelir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasından konuyla ilgili kısım şöyle:

“Ben temel atma törenine değil açılışlara giderim. O benim prensibim, o ayrı. Bunların yaptığına bakın temel atmama töreni. Tıynetlerine, karakterlerine uygun şekilde temel atmama töreni düzenlemişler. Ülkeye ve millete hizmet bunların bünyesine ağır gelir. Onun için kendilerine yakışanı yapmışlar.

Şimdi vatandaş orada koku başlayınca sokağa döküldü. Aslında bu yaklaşımın adı İstanbul’u gelecekte yeniden kokuya, pisliğe, perişanlığa mahkum etmektir.

İstanbul’un ne olduğunu, nereden geldiğini, bugün nerede durduğunu, gelecekte nereye gittiğini bilmeyen bir zihniyetin yapılan ve yapılmak istenen işleri anlamasını beklemek beyhudedir.

Milletimiz bütün bunları görüyor takip ediyor. Zihninde ve kalbinde de not ediyor. İnşallah vakti saati geldiğinde hepsinin hesabını birer birer soracaktır

Ankara da böyle değil miydi? Aynı şekilde sıkıntılar diz boyuydu, Melih Bey ile birlikte bu adımlar atıldı, Ankara bir değişimi dönüşümü yaşadı. AK Parti deyince akla hizmet gelir.”

ERDOĞAN’IN TALİMATIYLA İSTİFA ETMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, 2017 yılında yaptığı açıklama ile 23 yıllık görevinden istifa etmişti. Erdoğan, Gökçek’in istifası öncesi “metal yorgunluğu var, teşkilatları yenileyeceğiz” mesajı vermişti. Gökçek veda konuşmasının sonunda "Bizden görünüp bizden olmayan içimizdeki fitnecileri helak et Yarabbi" diye de dua etmişti. Gökçek’in öncesinde ise İstanbul’da Kadir Tobaş Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti