Erdoğan "müjde" öncesi konuştu: Ekrem İmamoğlu'na yüklendi

Erdoğan "müjde" öncesi konuştu: Ekrem İmamoğlu'na yüklendi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yarın açıklayacağını duyurduğu müjde öncesi AKP Genel Merkezi'nde partisinin belediye başkanları toplantısında konuştu. Çöp dağları ile aldıklarını İstanbul'un yine çöplere teslim olduğunu belirten Erdoğan, AKP'den ayrılarak yeni parti kuran Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a yönelik de isim vermeden göndermelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne sert ifadeler ile yüklenerek, "Haliç'i bugün ne hale getirdiğini görüyorsunuz değil mi? O iyi hale getiren bizdik, şimdi ne hale geldi görüyorsunuz. İstanbul'u çöp dağları ile aldık, şimdi yine İstanbul yine rezillik." şeklinde konuştu.

Erdoğan, eski yol arkadaşları Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a da üstü kapalı olarak yüklendi. 

Erdoğan, "Nefesi kesilenler, yolda kalanlar da oldu. Bizimle yollarını ayıranlara, yolda kalanlara aldırış etmeden yolumuza devam ettik. Niçin siyaset yaptığımızı bir an için hafızamızdan çıkarmadık." dedi. 

Bugüne kadar maskeli, gizli ajandalı bir siyaset yolu izlemediklerini ifade eden Erdoğan, "Bundan sonra da bu yanlış yollara tenezzül etmeyeceğiz. Biz vefayı ve yol arkadaşlığını başkaları ne yaparsa yapsın gözeteceğiz. Adaletten zerre sapmayacağız. Bize oy versin vermesin tüm sakinlerimize hizmet götüreceğiz. Şov yapmak yerine hizmet peşinde koşacağız. Hizmetin yanına tebessümü, nezaketi, hoşgörüyü de eklemeyi unutmayacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Geçen hafta partimizin 19. yıldönümünü Ankara’da düzenlediğimiz mütevazi bir törenle kutladık. Ülkemizin geleceğine ilişkin hedeflerimizi de kamuoyu ile paylaştık. 19 yıl önce milletin umudu olarak çıkmış bu hareket, Necip Fazıl’ın ifadesiyle ‘pekleşe pekleşe’ devam ediyor.

Büyük ve güçlü Türkiye sevdasıyla hala bu çatı altında ter döken yol arkadaşlarıma Mevla’dan muvaffakiyet diliyorum.

19 yıl önce dualarla diktiğimiz AK Parti fidanı bugün 83 milyonu kucaklayan koca bir çınara döndü.

19 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’yi başarıdan başarıya taşımış bir siyasi partiyiz. 14nAğustos 2020 tarihi itibariyle demokrasimize yaptığımız tarihi katkılarla 19 yılı geride bıraktık.

"BU YOLDA NEFESİ KESİLEN, YOLUNU ŞAŞIRANLAR OLDU"

Siyasette, diplomaside, enerjide fetret devrini yaşayan ülkemize büyük eserler kazandırdık. 19 yıllık başarı hikayesinin sahibi milletimizin ta kendisidir. Hem ülkenin yöneticileri olarak bizler, hem de en büyük güç ve moral kaynağı olan milletimiz büyük bedeller ödedi.Tehditlere ve şantajlara prim vermedik.

Biz yola koltuk sevdasıyla makam sevdasıyla değil, milletin sevdasıyla çıktık. Bizim yolumuz Şeyh Debali’lerin, Pir Sultan’ların, Yavuz’ların yoludur. Bizim yolumuz 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle tanklara kendini siper edenlerin, şehitlerimizin yoludur.

19 yıl boyunca defalarca sınandık, tehdit edildik, ihanete uğradık, içeriden ve dışarından defalarca saldırıya uğradık ama milletin emanetine ihanet etmedik. Bu sürede elbet nefesi kesilenleri yolunu şaşıranlar da oldu. Bunların hiçbirine eyvallah etmedik.

Kimseyi kayırmayacağız, adaletten sapmayacağız. Bize oy versin vermesin, herkese hizmet götürmeye devam edeceğiz. Şov yapmak, medyada gündem olmak yerine eserlerimizle övünmeye devam edeceğiz. AK Parti’nin alameti farikası millete verdiği sözlerin takipçisi olmasıdır.

"İSTANBUL ÇÖP DAĞLARINA TESLİM"

Bugüne kadar, eserlerimizle yatırımlarımızla konuştuk. İnsanımızın huzuruna üzerinde çalışılmış, emek verilmiş, uygulanabilir programlarla çıktı. Çöp dağlarıyla İstanbul’u aldık, şimdi İstanbul adeta çöp dağlarına teslim. Daha 1,5 yıl öncesine kadar belediyecilikte hiç sıkıntı çekmeyen şehirlerimiz şimdi akmayan sular, durağa gelmeyen otobüsler ile gündem oluyor. Bazı şehirlerimizde çöp çamur ve çukur yeniden insanlarımızın kabusu oldu.

İdeolojik belediyecilik yeniden hortladı. Bazı belediye çalışanları kılık kıyafeti yüzünden ayrımcılığa maruz kaldı. Kimsenin ekmeği ile oynamayacağız diyenler seçimden sonra binlerce kişiyi işinden etti. Biz 18 yıllık iktidarımızda böyle şeylerin yaşanmasına asla müsaade etmedik. 31 Mart seçimleri öncesinde mahalli idarelerle ilgili manifestomuzu ilan etmiştik.

Her birinizin son 1,5 yıldır yürütülen çalışmalarda buna uyduğunuzu biliyorum. Siz kardeşlerimize 11 başlığı tekrar hatırlatmak istiyorum. Şehir planları hakkaniyetli hazırlanacak. Altyapı sorunu tamamen çözülecek. Şehirlerimiz kendi ruhuna göre gelişecek."