Erdoğan Suudi Prens Selman'la görüşecek mi?

Erdoğan Suudi Prens Selman'la görüşecek mi?
Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Suudi Prens Selman'ın ile G20 Zirvesi'nde görüşebileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin soruları da cevaplandıran Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kaşıkçı cinayeti emrini verdiği iddia edilen Suudi Prens Selman ile Arjantin'de gerçekleştirilecek G20 Zirvesi'nde bir araya gelebileceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Erdoğan'ın Suudi Kral iki defa Kral Selman ile telefonda görüştüğünü bir defa da Veliaht Prens'in talebi üzerine görüştüğünü dile getirdi. 

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Arjantin’de sayın cumhurbaşkanımızla görüşmek arzusunda olduğunu söyledi. Elbette görüşülebilir. Telefon görüşmelerinde olduğu gibi düşüncelerimizi tespitlerimizi, bu süreç konusunda tüm elde ettiğimiz bilgiler belgeler dahil hepsini söyleyecektir. Veliaht Prens ile görüşmede engel görmüyoruz. Ama takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın."

-CIA’in elinde cinayet öncesi ses kaydı olduğu söyleniyor. Veliaht Prensin “susturun” dediği öne sürüldü. Veliaht Prens üzerinden herhangi bir adım atılır mı?

"Dikkat ederseniz biz açıklamalarımızda hiçbir isim kullanmadım. Cumhurbaşkanımız inanarak söyledi “Kral Selman’ın talimatı olmadığını düşünüyorum” dedi. Ama özellikle Trump’ın “olabilir, olmayabilir” niçin söyledi bilmiyorum.

Burada olabilir de olmayabilir de açıklaması ilginç geldi bize de. Dikkat çekiciydi. Ellerinde ses kaydı var mı yok mu? ABD tarafının bir paylaşımı olmadı.

Kaşıkçı meselesinde Avrupa’nın bir duruşu var kabul ediyoruz. Suni tedbirlerle bir yere varılmayacağını görmemiz gerekiyor. Biz de Suudi Arabistan ile ilişkilerimizin bozulmasını istemeyiz ama biz sonuna kadar gideceğiz. Başsavcının açıklamalarında ciddi çelişkiler var. Robot resmi göndereceğiz diyor. Bu kişi kaçarken görülmüş bir kişi değil ki, önceden anlaşılmış bir kişi olduğuna göre ismi cismi bellidir."

İlgili Haberler