Erdoğan veto etmişti: Peki şimdi ne olacak?

Erdoğan veto etmişti: Peki şimdi ne olacak?
AKP'li vekillerin hazırladığı ve AKP-MHP oyları ile Meclis'ten geçen termik santral bacalarına filtre ertelemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dönmüştü. Tartışmaları Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, şimdi ne olacak diye sordu.

AKP eliyle hazırlanan ve Meclis'ten geçirilen yasa taslağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geri çevrilmişti. Erdoğan'ın kararının ardından yasayı destekleyen vekillerin Cumhurbaşkanına teşekkür etmesi ise tartışmalara neden olmuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Türkiye'nin gündeminde termik santral filtrelerini Meclis Genel Kurulu'nda gündeme getirdi.

Türkkan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, bu santrallerin çalışmaya devam edip etmeyeceğini sorarken şunları söyled:

“Yoksa, Çevre Bakanlığının munzam cezalarını ödemek kaydıyla -kâr marjları çok yüksek kuruluşlar bunlar- bu cezaları ödemek kayıt ve şartıyla üretmeye devam edecekler mi? Eğer sadece para alacaksanız, bunlar da üretime devam edecekse bu vetonun hiçbir karşılığı olmaz.”

Bacalara filtre takılması konusunda şimdiye kadar tek bir iş yapılmadığını kaydeden Türkkan şöyle devam etti:

“Kapatılmasın, tabii ki kapatılmasın. Bunların hepsi de ekonomik bir değer. Ama bakın bu insanlar teşvikler aldılar, bu insanlar krediler aldılar sizler aracılık ettiniz. Ama bunlar bacalara filtre takılması konusunda bugüne kadar tek bir iş yapmadılar, sipariş dahi vermediler yani filtreleri sipariş dahi vermediler bırakın monte etmeyi, bundan sonra bu işin sipariş süreci var, monte süreci var, ciddi bir zaman aralığı gerekiyor. Bunun vebali de yine sizin biliyor musunuz? Sebebi: Bu insanlara verdiğiniz parayı, verdiğiniz teşviki takip edip filtreleri taktırmadınız. Çünkü onların her birisinin bu mevcut sıralarda oturanlarla organik bir bağı var.”