Erdoğan'dan Babacan, Gül ve Davutoğlu'na sert sözler

Erdoğan'dan Babacan, Gül ve Davutoğlu'na sert sözler
Partisinin 18. yıl kutlamalarından konuşan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni parti iddialarıyla isimleri anılan Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'a sert sözlerle yüklendi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 18. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda konuştu.

Erdoğan'ın gündeminde yeni parti tartışmaları ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Yeni parti iddialarına değinen Ahmet Davutoğlu, Abdullah Gül ve Ali Babacan'a sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan konuşmasında "Bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi şimdiye kadar okunmamıştır, şimdiden sonra da okunmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları özetle şu şekilde:

"Kutlu yolculukta davanın yükünü kaldıramayanlar çeşitli sebeplerele yolunu kaybedenler olmuştur. AK Parti yoluna devam edecektir. Ama bu kutlu çatıdan ayrılanların hiçbirini esamisi okunmamıştır bundan sonra da okunmayacaktır. Bizim partimizin en önemli özelliklerin biri değişimi kendi içinde gerçekleştirebiliyor olmasıdır. 

Bir başka ifadeyle AK Parti siyaset mühendisliğinde içeriden ve dışarıdan kulağına üflenen suflelerle milletin içinde olmadığı her türlü hesaba kapalı bir parti olarak kurulmuş ve böyle yol yürümüştür. Gözleri ve gönülleri başka yerlerde olanların AK Parti çatısı altından çıktığında başarısızlığa mahkum bulunmasının sebebi işte budur. 

Doğu Akdeniz'de Fatih'le Yavuz'la Barbaros Hayrettin'le oralardayız. Ama ana muhalefetin başındaki zat bunları görmüyor. Bunları görmedin de bayrağımızı da mu görmedin? CHP'ye gönül vermiş kardeşlerime sesleniyorum başınızda böyle bir zat var. Bu zat bizim bayrağımızı bile tanımıyor. Biz ayrıca fırkateynlerle oradayız. Koruma altında, güvence altında. Herkes burada ne isi var Türklerin derken biz orada çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kıbrıs'taki kardeşlerimizin hakkını sonunda kadar koruyacağımız gibi kendi hakkımızı da sonunda kadar koruyacağız. "

İlgili Haberler