Erdoğan'dan NATO'da akılları karıştıran hamdolsun çıkışı

Erdoğan'dan NATO'da akılları karıştıran hamdolsun çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın gerçekleştirdiği kritik toplantıda Biden’ın 24 Nisan’da “soykırım” ifadesini kullanmasının da ele alınması bekleniyordu. Bir gün önce Biden’ın “soykırım” çıkışını gündeme getireceğini belirten Erdoğan’a bu konunun gündeme gelip gelmediği sorulunca gülerek, “Hamdolsun gelmedi” yanıtını verdi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında Brüksel’deki NATO Zirvesi’nde gerçekleşen görüşmeye “Hamdolsun” çıkışı damga vurdu.

Erdoğan, Bürksel’e hareketinden önce 13 Haziran 2021’de Atatürk Havalimanı’ndaki basın toplantısında Biden ile yapacakları ikili görüşmede, 1915 olaylarını "soykırım" olarak kabul etmesini de gündeme getireceğini söylemişti.

Biden''ın 24 Nisan mesajının kendileri için "çok olumsuz bir süreç" olduğunu aktaran Erdoğan, "Bu yaklaşım bizi ciddi manada üzmüştür. Bunu gündeme getirmeden geçmeyi tabii doğru bulmamız mümkün değil. Türkiye rastgele bir ülke değildir" diye konuşmuştu.

“HAMDOLSUN GÜNDEME GELMEDİ”
Erdoğan bu ifadeleri, Biden ile gerçekleştirdiği kritik toplantıda “soykırım” kararının da ele alınması beklentisini oluşturdu. Ancak dün gerçekleşen toplantı sonrası Erdoğan’ın verdiği cevap herkesi şaşırttı.

Görüşmenin sona ermesinin ardından kameralara karşısına geçen Erdoğan’a 1915 olaylarıyla ilgili ABD Başkanı Biden’ın “soykırım” çıkışının ele alınıp alınmadığı da soruldu. Erdoğan bu soruya “Hamdolsun, hiç gündeme gelmedi” cevabını verdi.

İlgili Haberler