Erdoğan'dan siyasette dengeleri değiştirecek Oğuzhan Asiltürk açıklaması

Erdoğan'dan siyasette dengeleri değiştirecek Oğuzhan Asiltürk açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası konuştu. Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk'e ziyareti ile ilgili soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı, "Sayın Asiltürk benim bir büyüğümdür. Benim ziyaretim hem nezaket, hem de ittifak meselesinde seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı sonrasında hem siyaset hem Türkiye gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, önceki gün Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk'e ziyareti ile ilgili olarak yöneltilen soruyu da yanıtladı.

Bu tarz ziyaretlerinin devam edeceğini belirten Erdoğan, "Sayın Asiltürk benim bir büyüğümdür. Benim ziyaretim hem nezaket, hem de ittifak meselesinde seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

Şu anda aşılarda belli bir takvim içerisinde Sağlık Bakanlığımız çalışmalarını sürdürecek. Hastanelerde belli odaların ayrılması suretiyle aşı çalışması devam edecek. Tabii bir gerçeği daha vurgulamam lazım, bazı çevrelerin aleyhte kampanyaları var. Ben inanıyorum ki milletim bu aleyhte kampanyalara müsaade etmeyecektir. Bilim adamlarımızın çalışmaları ortada. Ölüm ve hasta vakaları yaşandığında neden bu aşıyı olmadım böyle bir söz hakkı kimsede olamaz. Yani şunu göz ardı edemeyiz, hastanelerde bu kadar tedbirler, imkanlar, doktorlarımız var. Bunlarla beraber doktorlarımızın içinde de ölenler oldu.

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN AŞILARI GETİRECEĞİZ" 

Bütün bu tedbirleri aldıktan sonra neticesine katlanacağız. Bu covid vakası sıradan bir vaka değil. Adeta asrın vebası. Bizim bir devlet başkanı olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya mecburuz. Biz de tüm insanlık neyi yapıyorsa, biz de bunu yapıyoruz. Ben bir devlet başkanı olarak bunu niye yapmadım dememeliyim. Bütün arkadaşlarımızla bunun için çalışıyoruz. Çünkü ben yarın milletime karşı bu sorumluluğu taşıyamam. Biz bedeli ne olursa olsun bu aşıları alacağımızı söyledik. 

"ZİYARETLERİM DEVAM EDECEK" 

Sayın Bahçeli ile yaptığımız görüşme mutat. Zaman zaman ziyaretlerimiz oluyor. Tabii bu ziyaretlerde de bizler geleceğe yönelik neler yapabiliriz. Bölgedeki faaliyetler, terörle mücadelemiz, bunları etraflıca Sayın Bahçeli ile görüşüyoruz. Kendisi de hükümetin yaptığı çalışmalara yönelik başarı dileklerini iletiyor. Beraber tarih analizleri de yapıyoruz. Cumhur İttifakı'nın güçlenmesi için beraberliğimizi de yineliyoruz. 

yenicag-erdogan-1-004.jpg

Sayın Asiltürk benim bir büyüğümdür. Benim ziyaretim hem nezaket, hem de ittifak meselesinde seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Biz yalnızlığı hissetmemiz lazım. Buna benzer görüşmeleri bundan sonra da yapmayı planlıyorum. DSP Genel Başkanı ile de külliyede görüştük. Bundan sonra da görüşmelerimiz devam edecek. 

"KATAR'A AMBARGONUN KALKMASI KÖRFEZ İÇİN ÖNEMLİ" 

Katar'a ambargonun kaldırılması Körfez için çok hayırlı olmuştur. Bu on yıllara dayalı akrabalık bağlarının olduğu bu insanların düşman kamplarına bölünmesi bu insanlar için doğru değildir. Ambargonun kalkması Körfez için çok doğru bir adım olmuştur. Bizim de Körfez İşbirliği'nde bir konumumuz var. Bu adımlar, Körfez İşbirliği'ni daha da iyi hale getirecektir. 

"BAŞÖRTÜSÜ İLE İLGİLİ ANAYASA BİR SORUN YOK" 

Şu anda zaten başörtüsü ile ilgili konuda anayasal noktada bir sıkıntı yok. Başörtüsüne karşı çıkanlar anayasan bi haber. Bizim hanım kardeşlerimiz başını örtmek suretiyle devletin her kademesinde görev almaya başladı. Bugün bir hakim, savcı olabiliyorsa hanım kardeşlerimiz, tarih olan dönemler vardı. Bunlar aşıldı. Bu CHP'li zat bunlardan bir haber olduğu için, böyle bir karar vericisi olursa ben buna güvenemem diye açıklama yapıyor. Geçmişte bakanlık falan yapmış ama yasalar neyi ifade ediyor, bunlardan haberi yok. Kurumlar noktasında birçok kurumda bu bayan kardeşlerimiz nasıl görev alıyorsa, mesela emniyet teşkilatımızda başları kapalı kardeşlerimiz görev alıyor mu, alıyorlar.

"REKTÖRLÜK İÇİN MELİH BEY'İ LAYIK GÖRDÜM" 

Ben öğrencilerle neden görüşeyim. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır. Yaptıkları yasalara uygun olarak atanmıştır rektör. Melih Bey zaten daha önce iki üniversite görev almış biridir. YÖK’ün şahsıma teklif ettiği isimler arasında, 9 isim teklif edildi. Bana yasaların vermiş olduğu yetkiler noktasında ben Melih Bey’i layık gördüm.

 

İlgili Haberler