Erdoğan’ın başörtülü kadınlar hakkındaki açıklamalarına Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tepki

Erdoğan’ın başörtülü kadınlar hakkındaki açıklamalarına Kemal Kılıçdaroğlu’ndan tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Vitrin mankeni gibi başörtülü kadınları yanına alarak vatandaşı kandırdığı” yönündeki sözlerine “Bir kadına bundan daha ağır hakaret edilemez. Ne demek vitrin mankeni? Dönüp bir kendisine baksın bakalım” ifadeleriyle yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li Fikri Sağlar’ın ‘Türban’ açıklamalarına yanıt verdiği konuşmasında, “Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz işte başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta böyle vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi artık aldatmıyor,
geçti o işler”
dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın tepki çeken ‘Vitrin Mankeni’ sözlerine sert bir şekilde yanıt verdi.
Erdoğan’ın bütün başı örtülü kadınlardan açık ve net özür dilemesini beklediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bir kadına bundan daha ağır hakaret edilmez. Doğru değil yani.
Ne demek ya vitrin mankeni? Dönüp bir kendisine baksın bakalım
İnsan gerçekten üzülüyor. O koltuğun, hakkını ver sen. Oturduğu koltukla millete vatandaşa, başını açana başını kapatana her türlü hakareti yapabiliyor. Ne demek ya vitrin mankeni?
Kendi partisinden olursa hiçbir sorun yok, başka bir partiden olursa vitrin mankeni.
Hangi akılla hangi mantıkla bunu söylüyor? Hangi bilgiyle, hangi birikimle bunu söylüyor?
Ben Erdoğan’ın bütün başı örtülü kadınlardan açık ve net özür dilemesini bekliyorum”
dedi.