Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez'den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için ortalığı karıştıracak sözler

Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez'den İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için ortalığı karıştıracak sözler
Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde doktorluğunu yapan ve son dönemde iktidara yönelik eleştirileriyle dikkat çeken AKP eski Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Suriye dünyanın en huzurlu ülkesi olacak.” sözlerini hedef aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır''daki temasları sırasında yaptığı açıklamada Suriye’nin dünyanın en huzurlu ülkesi olacağına dair yeminlerinin olduğunu belirterek “Bizim bir yeminimiz ve sözümüz var. Bunu da yapacağız. Vallahi Bağdat dünyanın en huzurlu şehri olacak, Suriye dünyanın en huzurlu ülkesi olacak. Etrafımızdaki coğrafya dünyanın en huzurlu coğrafyası olacak. Onun için yapacağımız çok iş var. Bu coğrafyanın üzerine kavga ve kargaşa elbisesini biçmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Ne Avrupa’dan ne Amerika’dan aman dileyeceğiz. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, sonra da kuzu kuzu buraya gelecekler.” dedi.

 

Turhan Çömez, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Soylu’nun Haziran 2021’de “Temmuz ayından sonra Türkiye ekonomisi sıçrama yapacak” sözlerine atıfta bulunarak “ ‘Temmuz ayında Türk ekonomisini sıçratıp büyüten ve etrafımızdaki Almanya''yı, Fransa''yı, İngiltere''yi, İtalya''yı ve o her şeye burnunu sokan ABD''yi de çatlatan’ Soylu, Suriye’yi dünyanın en huzurlu ülkesi yapma sözü vererek hepimizin gönlüne su serpti. Artık rahatça uyuyabiliriz.” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler