Erkan Kalender kimdir? Neden öldü

Erkan Kalender kimdir? Neden öldü
Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender Amasra'da meydana gelen trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kalender Ankara'da gözyaşlarıyla toprağa verildi. Peki Erkan Kalender kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Erkan Kalender kimdir? Neden öldü? Sorusu en sık aranılan kelimelerden biri oldu. Bartın Vali Yardımcısı olan Erkan Kalender, Amasra'dan Bartın istikametine seyrederken 74 DA 402 plakalı otomobili kontrolden çıkarak orta refüje çarpıyor. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 acil sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Kalender, Bartın Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalender, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Öte yandan Erkan Kalender'in bir hafta önce Enise Anül ile Amasra ilçesinde düzenlenen düğün merasimiyle dünyaevine girdiği öğrenildi.
kalender.jpg

ERKAN KALENDER GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender için Ankara'da Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Erkan Kalender'in babası Sait, annesi Cahide Kalender ve diğer yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Valisi Vasip Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Soylu, acılı baba Sait Kalender'e başsağlığı diledi. Erkan Kalender'in cenazesi, ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Gölbaşı Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

ERKAN KALENDER KİMDİR?

1972 yılında Eskişehir'de doğdu. İlkokul, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladı.  1996 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri bölümünden mezun oldu. 
1997 yılında askerlik hizmetini yaptı.  2000 yılında Batman Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.  Batman’da ki İl stajından sonra Beşiri İlçesinde Kaymakam Refikliği yaptı. Ankara’daki merkez stajında Milli Güvenlik Kurulu’ndan kamu diplomasisi kursu ve Mülkiye Teftiş Kurulu’nda teftiş stajı gördü, ardından O.D.T.Ü’de yabancı dil kursuna devam etti. Balıkesir Balya ve Çorum Oğuzlar İlçesinde Kaymakam Vekilliği yaptıktan sonra İngiltere’de 9 ay yabancı dil eğitimi aldı. 

03.11.2003 tarihinde başlayan Ankara’da katıldığı 88. Dönem Kaymakamlık Kursunu başarıyla tamamladıktan sonra 22.05.2004 tarihindeki müşterek kararname ile atandığı Adana Turhanbeyli İlçesinde kaymakamlık görevine başladı. 30.09.2005 tarihinde Adıyaman Gerger İlçesine atandı. 2 yıl burada görev yaptıktan sonra 29.09.2007 tarihinde Kastamonu Küre İlçesine atanan Kalender 6 Ağustos 2008 günü yayımlanan kararnameyle İvrindi Kaymakamlığına atandı. 

Daha sonra ise Siirt Vali Yardımcılığı görevini yürüten Kalender 20 Temmuz 2013 tarih ve 28719 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2013/463 sayılı müşterek Kararname ile Şebinkarahisar Kaymakamlığına atandı. 

28 Haziran 2015 tarihinde 1. Derece Kadrolu Bartın Vali Yardımcılığına atandı.