Parfümlerin içerisinde yer alan misk kokusu nedir? Bu detayı bilince parfüm kullanmak istemeyeceksiniz

Parfümlerin içerisinde yer alan misk kokusu nedir? Bu detayı bilince parfüm kullanmak istemeyeceksiniz
Özellikle erkek parfümlerinde kullanılan misk kokusunun hayvanların kusmuğundan, anüsünün ve penisin yanındaki bezlerden alındığını biliyor muydunuz?

WebTekno''dan alınan bilgilere göre; misk kokusunun ağaçtan alındığı düşünülür ancak gerçek bildiğimizden çok çok farklıdır. Özellikle erkek parfümlerinde kullanılan misk kokusu, Kuzey Asya ve Avrupa’da, sıklıkla Rusya ve Moğolistan’da yaşayan misk geyiklerinin ormana girip penisi ile testisleri arasında bulunan bir golf topu büyüklüğündeki bir bezden etrafa koku yaymaya başlamasıyla oluşur. Yayılan bu koku hem bölgenin işaretlenmesini hem de dişilerin dikkatini çekmesini sağlar.

Erkek misk geyiğinden alınan bu salgı bezi bir süre bekledikten sonra kurutulur. Sonra ceviz gibi parçalanırlar. Alkolde bekletiliyor ve ortaya bütün parfümlerin vazgeçilmezi olan misk kokusu çıkar. 

Parfümlerde misk kedisinin de perine adı verilen anüs ile dış dudaklar arasındaki bölgesinde bulunan salgısı alınır ve birtakım kimyasal işlemlerden geçirilerek kadifemsi ve çiçeksi bir koku ortaya çıkarılır.

İspermeçet balinasının da kusmuğu parfüm olarak kullanılır. Bunun için ispermeçet balinası kalamar yer, bu kalamarın keskin gagası balinanın yutağına zarar verir, balina da huylanıp kusar. Bu kusmuk deniz suyunda ve güneşte kalarak koku amber kokusuna dönüşür.

İlgili Haberler