Erken ergenlik vakaları pandemi sonrası arttı

Erken ergenlik vakaları pandemi sonrası arttı
Korona pandemisi sonrasında erken ergenlik vakaları artış gösterdiği bildirildi. Kız çocuklarında yaşanan ergenlik yaşı ise 8'e kadar düştüğü ifade edildi. Pandemi sonrası erken ergenlikte yaşanan değişimlerin detayları haberimizde…

TV100''ün haberine göre; Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özyılmaz, Covid-19 sonrası erken ergenlikte yaşanan değişimleri açıkladı.

Pandemi sonrası erken ergenlik vakalarında artış yaşandığını ve kız çocuklarında ergenlik yaşının 8''e düştüğünü ifade edem Özyılmaz, önemli değerlendirmelerde bulundu.

 

 

 

 

KIZ ÇOCUKLARINDA ERKEN ERGENLİK VAKALARINI ARTI

Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özlem Özyılmaz, Covid-19 pandemisinin çocuklar üzerindeki etkisinin sanılandan daha yıkıcı olduğunu ve özellikle kız çocuklarında erken ergenlik vakalarını artırdığını söyledi.

Özyılmaz,“8 ila 9 yaşındaki kız çocukları, aileleri ile birlikte ‘erken adet görme’ şikayeti ile kadın hastalıkları uzmanlarının kapısını çalıyor. Ergenlik yaşı düştükçe, beyin tümörleri, hidrosefali, nörofibromatozis, böbrek üstü bezi hastalıkları, yumurtalık kitleleri riski de artıyor. Bu nedenle erken ergenlik konusunda erken önlem almak çok önemlidir” dedi ve ebeveynlere uyarılarda bulundu.

“YAKIN ZAMANDA YAPILAN ÇALIŞMALARDA DA GÖSTERİLECEKTİR”

Türkiye’de ortalama ergenlik yaşının 12,5 olduğunu belirten Op. Dr. Özlem Özyılmaz, “Ergenlik yaşı son yıllarda özellikle Amerika ve Avrupa’da düştü. Türkiye’de yapılan çalışmalarda sadece meme gelişiminin daha erken yaşlarda oluşmaya başladığı rapor edildi ise de pandemi döneminde ‘erken adet oldu” şikayeti ile kadın hastalıkları uzmanlarına başvuran vaka sayısı dikkat çekici şekilde artmıştır. Bu konu, yakın zamanda yapılan çalışmalarda da gösterilecektir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler