Ermenistan en iyi bildiği şeyi yapmaya devam ediyor. Yine sivilleri vurdular

Ermenistan en iyi bildiği şeyi yapmaya devam ediyor. Yine sivilleri vurdular
Ermenistan'ın işgali altındaki Karabağ'da Azerbaycan Ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Ermenistan ise sivilleri hedef almaya devam ediyor. Dün Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti Gence'de sivilleri vuran Ermenistan, bugün de Berde, Beylegan ve Terter'deki sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenledi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Karabağ'da başlayan çatışmalar 8. gününde de sürüyor. Azerbaycan ordusunun Ermenistan'ın işgal ettiği toprakları geri almak için başlattığı operasyonlar devam ederken, Ermenistan ordusu yeniden sivilleri hedef aldı.

azerbaycan-reuters1-16-9-1601884447-880x495.jpg

Ermenistan ordusu, Berde, Beylegan ve Terter’deki sivil yerleşim yerlerine saldırı düzenledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Berde, Beylegan ve Terter’in bombalandığı ifade edildi.

gence-001.jpg

22 BÖLGE İŞGALDEN KURTARILDI

Azerbaycan güvenilir kaynaklarından alınan bilgilere göre; Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı harekâtta bugüne kadar, kurtarılan yerler sıralandı.

gence-azerbaycan.jpg

Yapılan açıklamaya göre Cebrail ili ile Karahanbeyli, Aşağı Seyitahmetli, Mehdili, Aşağı Maralyan, Kuycak, KendHoradiz, Çakırlı, Büyük Mercanlı, Şeybey, Taliş, Karkulu, Şükürbeyli, Yukarı Maralyan, Cereken, Daşkesen, Horovlu, Dejan, Mahmutlu, Caferabat, Sugavuşan ve Papı köyleri olmak üzere toplam 22 yerleşim yeri işgalden kurtarıldı.

gence-4.jpg

gence-3.jpg