Ersin Düzen'in maaşı ne kadar?

Ersin Düzen'in maaşı ne kadar?
Daha önce 270 bin TL maaş aldığı iddia edilen ve konuya tepki gösteren Ersin Düzen, "Türkiye'ye döndüğümde gerçekleri açıklayacağım" demesine rağmen herhangi bir açıklama yapmamıştı. Açıklamayı bu sefer TRT yaptı, ama maaştan bahsetmedi!

Avrupa Şampiyonası'nın oynandığı sırada TRT'de sunuculuk yapan Ersin Düzen'in aylık 270 bin TL kazandığı iddia edilmiş ve büyük tepki gösterilmişti. Konuyla ilgili TRT herhangi bir açıklama yapmamıştı. Düzen ise "Türkiye'ye döndüğümde gerçekleri açıklayacağım, iddialar doğru değil" demesine rağmen herhangi bir açıklama yapmamıştı. 

DÜZEN'İN MAAŞINA ZAM

CHP, geçtiğimiz günlerde Meclis'e getirdiği soru önergesi ile Düzen'in maaşının 417 bin TL'ye yükseltilip, yükseltilmediğini sorması üzerine, TRT'den ilginç bir açıklama geldi.

Kanal, Düzen'in aldığı maaşı açıklamazken " Bu sistemin dünyada birçok kamu ve özel yayın kuruluşu tarafından da uygulandığı" ifade etmesi dikkat çekti. 

TRT’den yapılan açıklamada, kanalın, kaynaklarını daha etkin kullanma ve seyirci beklentilerini de göz önünde bulundurarak zaman zaman alanında isim yapmış kişi ya da şirketlerle, dış ve ortak yapımlara gidebildiği belirtilirken, bu sistemin dünyada birçok kamu ve özel yayın kuruluşu tarafından da uygulandığı kaydedildi. Açıklamaya şöyle devam edildi:

“TRT tarafından hiç bir kişiye iddia edilen rakamlar ödenmemektedir. Yapılan anlaşmalar piyasa şartları da göz önünde bulundurularak makul ve bahse konu olan mübalağalı miktarların çok çok altındadır.

 Aziz milletimiz şunu bilmelidir ki; TRT gerek kamu kaynakları, gerek reklam gelirlerinden oluşan bütçesinin her kuruşunu kamu yararına harcar ve hesabını da yüce Meclisimize verir.”