Ersin Tatar'dan Rum kesimine rest: Artık KKTC yok Kıbrıs Türk Devleti var

Ersin Tatar'dan Rum kesimine rest: Artık KKTC yok Kıbrıs Türk Devleti var
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, adadaki Rum kesiminin iddialarına karşılık "Biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara'da Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'ne (TDMMB) ziyarette bulunarak TDMMB Başkanı ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile de bir araya geldi.

Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Tatar, "Madem Rum kesimi bütün ada yönetimi bizdedir diyor, biz de Kuzeyi kaldırıyor, Kıbrıs Türk Devleti ve bütün denizlerde hak iddia ediyoruz." dedi.

aa-20231004-32312479-32312476-kktc-cumhurbaskani-tatar-ulkesinin-taninmasi-icin-turkiyenin-calismalarinin-onemli-oldugunu-soyledi.jpg

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de önceki gün yaptığı açıklamada, "Artık ‘Kıbrıs Devleti’ demek gerek. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti, Kazakistan’daki toplantıya katılacak. Türk Devletleri Teşkilatı, Budapeşte’den Hazar’ın doğusuna uzanan güçlü iş birliğini geliştirecektir" demişti.

'KKTC'NİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNEM ARZ EDECEK'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise yaptığı konuşmada, "Gönülde birlik ve beraberlik ve TDMMB ile olan önemli bir bağı beni onursal başkan olarak kabul etmeniz, şereflendirmeniz beni ziyadesiyle mutlu ve memnun etmiştir. Sayın Köse'nin Kıbrıs'a olan ziyareti bizleri çok mutlu etti. Bütün bunlar şu anda bizim kutlu yolumuzda KKTC'yi tanıtma yolunda fevkalade önemli adımlardır. Elbette ana vatanımız ve garanti ülke Türkiye Cumhuriyeti yeni siyasetimizi tam anlamıyla savunmaktadır. Yeni siyaset, iki devletli siyaset, milli siyaset herkesin kabul ettiği ve ulusal çıkarlarımız bakımından olması gereken bir siyaset şu anda milli siyaset haline getirilerek bu süreçte hem Kıbrıs Türk halkının bekası ve güveni aynı zamanda Türkiye'nin kendi güvenliği bakımından fevkalade olumlu bir gelişme olarak bu siyaset yerini bulmuştur. Bundan sonraki süreçte inşallah Türk Devletleri Teşkilatları içerisinde gözlemci statüsü ve bunun bize açtığı kapılar ve fırsatlar bütün dünyanın izolasyonlarına rağmen bize yeni fırsatların açılması ve işte burada olduğu gibi sizlerin çalışmalarında da yer bulmamız Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gelecekte gelişmesi ve projeler için çok önem arz edeceğini ifade etmek istiyorum" dedi.

aa-20231004-32312479-32312474-kktc-cumhurbaskani-tatar-ulkesinin-taninmasi-icin-turkiyenin-calismalarinin-onemli-oldugunu-soyledi.jpg

İlgili Haberler