Zamlara isyan eden fırıncılar emek üretimini durdurdu

Zamlara isyan eden fırıncılar emek üretimini durdurdu
Erzurumlu fırıncılar un ve diğer giderlere gelen zamlar nedeniyle yükselen ekmek fiyatlarına tepki olarak ekmek üretimini durdurdu. Fırın önlerinde ekmek kuyrukları oluştu.

Vatandaş bir dilim ekmeğe muhtaç halde

Milli Gazete ve medya blok sitesinin haberlerine göre, Erzurum''da ekmek kuyrukları yaşanıyor. Fırıncılar un ve diğer giderlere gelen zamlar nedeniyle ekmek üretimini durdurdu.

Fırınların camlarına asılan kağıtlarda “Değerli Müşterilerimiz Fırıncılar Odasının almış olduğu karar doğrultusunda bugün Erzurum Merkez Genelinde Fırınlar Öğlen Saati İtibari İle ekmek üretimi yapmayacaktır. Anlayışınız için teşekkürler” ifadesine yer verildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Erzurum Ticaret Borsası Fırıncılar Meslek Komitesi Aykut Koç "Ülkemizde ve dünyada yaşanan tedarik sıkıntısı ve artan maliyetler yüzünden fiyat tarifesi almak için başvuru yaptık, şehrimizdeki ekmek fiyat belirleme komisyonuna katılması gereken devlet yetkilileri komisyona katılmayarak bizleri oyalıyorlar. Biz de fırıncı esnafımızla toplantı yaparak 18.11.2021 perşembe günü Erzurum''da ekmek kısıtlama uygulaması yapmayı kararlaştırdık." dedi.

"UN 10 GÜNDE 150 TL ZAMLANDI"

Bize bir yol bırakmadılar Erzurum’da fırın işletmeciliği yağan Mehmet Özer, artan zamlar karşısında fırıncıların ezildiğini dile getirdi. 

Özer “Bize bir çare bırakmadılar. Bir yol bırakmadılar. Devlet büyüklerimiz, yerel yönetimlerimiz ve mülki amirlerimiz. Nedense sadece fırıncılara gelirken kırk dereden su getiriyorlar. Maliyetler anormal derecede yükseldi. Bundan 10 gün günce 180 TL’ye aldığımız un şu an 330 TL’ye yükselmiş. Maya fiyatları doğalgaz fiyatları aldı başını gidiyor. Yazık yazık, bu siyasi düşünce yüz tane insanı 4 yüz bin insana kurban ediyor ben hakkımı helal etmiyorum" dedi.

Fırınların önünde ekmek kuyrukları oluştu. Fırıncılar astıkları duyurularda "ekmek kalmadı" dedi.

İlgili Haberler