Erzurum'daki gizemli yolun sırrı ortaya çıktı. Arabalar bu yolda kendiliğinden gidiyor

Erzurum'daki gizemli yolun sırrı ortaya çıktı. Arabalar bu yolda kendiliğinden gidiyor
Erzurum’da, Palandöken Dağları'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne çıkan yolda bulunan 200 metrelik 'gizemli yol'un sırrı ortaya çıktı. Dünyada yer çekiminin olmadığı iddia edilen 8 şaşırtıcı yerden birisi olarak gösterilen yol ile ilgili konuşan Makine Mühendisliği Bölümü enerji sahası öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel, "Bu tamamen göz yanılması, keramet söz konusu değil" diye konuştu.

DHA'da yer alan habere göre, Erzurum'un Palandöken Dağları'ndaki Abdurrahman Gazi Türbesi'ne çıkan yolda bulunduğu iddia edilen 'gizemli yol'a girenler şaşkına dönüyor. Dünyada yer çekiminin olmadığı iddia edilen 8 şaşırtıcı yerden birisi olarak gösterilen yola Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi yağıyor.

8239038bb7cc26bd9ba59e414b13fb26.jpg

Merkez Palandöken ilçesindeki Abdurrahman Gazi Türbesi'nin 'gizemli yol' üzerinde deneme yapmak isteyen otomobiller 200 metrelik yolu yokuş yukarı çıkıyor. Özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan yolda, çevre düzenlemesi yapan Büyükşehir Belediyesi'nin 'Gizemli yol' başlangıcına astığı tabelada '1- Aracı durdurunuz, 2- Vitesi boşa alınız, 3- Frenden ayağınızı çekiniz, 4- Denemeye başlayabilirsiniz' yazısı bulunuyor.

56a2721450ee8a2ffcea27a8624ced62.jpg

Hakkında çeşitli inanışlar bulunan yol ile ilgili konuşan ziyaretçilerden Yavuz Tan, "Erzurumluyum. Misafir gelen kayınpederime Palandöken kayak merkezini gösterdikten sonra buraya getirdim. Gizemli yolun mucizesi bana göre Abdurrahman Gazi Türbesinin yukarıda olması. Tabi biz inançsal olarak bakıyoruz. Olaya bilimsel olarak bakanlarda var. Abdurrahman Gazi gibi Peygamber Efendimiz'in sahabelerinden olan büyük bir zat. Biz de Erzurum halkı olarak, bu zata bağlıyoruz. Onun bir mucizesi olarak görüyoruz. Cenabı Mevla'nın ona vermiş olduğu nimetlerden bir tanesi olduğu kanaatindeyiz. Bu yolda arabanın ister kontağını kapat ister açık bırak. Vitesi boşa aldığınız zaman gaza, frene dokunmadan araç yokuş yukarı gidiyor" diye konuştu.

4a24b8e822a8f3887c167daa2ee334ff-1.jpg

Ankara'dan gelen misafirlerini gizemli yola getirerek uygulamalı olarak gösteren Fadime Kasımoğlu, "Bu yolun gizemli yol olduğu söyleniyor. Onun için misafirlerimize göstermek için getirdim. Yaptığımız denemelerde aracın kendiliğinden yukarı çıkmasına çok şaşırdılar. Sebebi bilinmiyor. Zıt taraftan gelince geri geri gidiyor. İleri taraftan gidince de ileri gidiyor" dedi.

Arkadaşları ile birlikte Gaziantep'ten gelen Mehmet Çelik de burayı çok ilginç bulduklarını ve bir anlam veremediklerini ifade ederek, "Gerçekten bir mucize. Arkadaşlarım söylemişti ama inanmamıştım. Aracımızın kontağını kapatıp, vitesi boşa alınca bayağı bir rampa olan yere hem de hızla gitmeye başlıyor. Şaşırtıcı bir durum" ifadelerini kullandı.

f43839f96fec8b92f9fddf37a78ed34f.jpg

Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin olduğu gizemli yol ile ilgili konuşan ABD'deki Nevada Üniversitesi'nin Makine Mühendisliği Bölümü enerji sahası öğretim üyesi Prof. Dr. Yunus Çengel, 2008 yılında, su terazisi ile yaptığı deneyden sonra "Manyetik bir alan ya da keramet söz konusu değil. Bu tamamen göz yanılması. Yokuş yukarı gibi gözüküyor; ama rampa aşağı bir yol" demişti.