Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce'nin oğluna milyonluk ihale

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı İdris Güllüce'nin oğluna milyonluk ihale
Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı, Tuzla Belediye Eski Başkanı, 23, 24 ve 25. Dönem İstanbul Milletvekili AKP’li İdris Güllüce’nin oğlunun ortak olduğu şirket, İstanbul Valiliği’nden 12,7 milyon TL’lik restorasyon ihalesi aldı.

Eski Bakan İdris Güllüce'nin oğluna milyonluk ihale

Odatv’nin haberine göre, Fatih Saraçhane’deki 323 yıllık Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa Medresesi, Kültür Yapı firması tarafından restore edilecek.

İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın, “Amcazade Hüseyin Paşa Külliyesi Restorasyon (Uygulama) İşi” için açtığı ihalenin sonucu belli oldu.

Kamu İhale Kanunu’nun 3-i maddesine göre, kanuna tabi olmayan “İstisnalar” kapsamında yapılan ihaleyi, “Kültür Yapı Restorasyon İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şirketi aldı.

Valiliğin şirketle yaptığı sözleşmeye göre, söz konusu restorasyon işi 12 milyon 747 bin 689 TL’ye ihale edildi.

Medresenin restorasyon işi, ihale şartnamesine göre 28 Eylül 2022 tarihine kadar tamamlanması gerekiyor.

Osmanlı Sadrazamı Köprülü Amcazade Hacı Hüseyin Paşa’nın 1698’de yaptırdığı medrese ve külliyesi, Fatih İtfaiye durağının güneyinde bulunuyor. Günümüzde külliye Türk İnşaat ve Sanat Eserleri Müzesi olarak kullanılmakta.

GÜLLÜCE GEÇEN YIL ORTAK OLDU

İstanbul Valiliği’nden 12,7 milyon TL’lik ihaleyi alan Kültür Yapı firması 2009 yılında kurulmasına karşın, şirketin ortaklık yapısı son olarak geçen yıl değişti.

AKP’de bakanlık, milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapan İdris Güllüce’nin oğlu Muhammed Sadık Güllüce, 28 Ocak 2020 tarihinde şirkete ortak oldu. Şirkete yeni giren Güllüce, ortaklık payı küçük olmasına karşın şirket müdürü olarak atandı.

Muhammet Sadık Güllüce 2008 yılında, Prof. Dr. Metin Aydın’ın kızı Yasemen Aydın ile evlendi. Yasemen Aydın’ın nikah şahitliğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan yaptı.

Söz konusu nikahla ilgili olarak o tarihte çıkan bir haberde özetle şöyle denilmişti:

“Milletvekili İdris Güllüce''nin oğlu Muhammed Sadık Güllüce ile Prof.Dr. Metin Aydın''ın kızı Yasemen Aydın''ın nikahı Feshane''de kıyıldı. Nikah törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çok istemesine rağmen katılamadı. Gözündeki rahatsızlığın devam etmesi nedeniyle bugünkü programlarının büyük kısmını iptal eden Erdoğan nikah törenine de gelemedi. Başbakan katılmazken nikaha eşi Emine Erdoğan geldi. Nikah törenine ayrıca Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ile çok sayıda milletvekili katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş''ın kıydığı nikahta gelin Yasemen Aydın''ın şahitliğini Emine Erdoğan ile Sağlık Bakanı Akdağ yaptı. Damat Muhammed Sadık Güllüce''nin şahitliğini ise Atilla Koç ile Hüseyin Tanrıverdi gerçekleştirdi.”