Eski Aktrol itirafları: 15 Temmuz’a kadar Soylu AKP’de sevilen bir adam değildi

Eski Aktrol itirafları: 15 Temmuz’a kadar Soylu AKP’de sevilen bir adam değildi
Aktrol olduğunu itiraf eden Orhan Sarıkaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz'a kadar sevilen bir kişi olmadığını söyledi. Sarıkaya Aktroll’lerin neler yaptığını, nasıl finanse edildiklerini, Aktoller içerisindeki gruplaşmayı da anlattı.

Yıllar önce Sabah ve Star gazetesinde çalışan, Ümraniye Belediyesi’nde görev yapan eski bir Aktroll olduğunu itiraf eden Orhan Sarıkaya yeni ifşalarda bulundu.

Halktv.com.tr’den Seyhan Afşar''a konuşan Sarıkaya, "15 Temmuz’a kadar Soylu AKP’de sevilen bir adam değildi. TRT baskınından sonra Soylu’nun yükselmesi başladı. Biz ondan önceyiz. Ahmet Davutoğlu’nun bir FETÖ geçmişinin olmadığını bilen bir adamım. Gazeteci biliyorum. Televizyonlara çıkan bir tayfa var. Doktor biliyorum. Mühendis biliyorum. İş adamı var mı evet var. Kiminin organik, kiminin inorganik bu yapıdan fayda sağladığı bir ortam var" dedi.

Röportajın ilgili bölümü şöyle:

"-Siz Aktroll’lerin 3 gruptan oluştuğunu söylediniz. Soylu, Albayrak ve Metin Külünk? Nedir 3 ayrı ekip?

Ben hiçbir zaman Metin Külünk bana para verdi demedim. Ben dedim ki Külünk ile birlikte yola çıkan bir grup vardı. Onlardan biri de bendim. Ve biz Erdoğan’ı destekledik dedim. Vatan millet dedik.

-Peki Soylu ve Albayrak grubu?

15 Temmuz’a kadar Soylu AKP’de sevilen bir adam değildi. TRT baskınından sonra Soylu’nun yükselmesi başladı. Biz ondan önceyiz.

-Peki Albayrak ekibi?

Ben onun ekonomi politikaları hiç beğenmedim. Soylu 15 Temmuz’dan sonra. Ondan sonra Erdoğan’ın yerine kim gelecek diye AKP içinde konuşmalar başladı. Yiğit adam vs Soylu’nun kendi içinde bir ekibi oluşmaya başladı. Para alıyor mu almıyor mu bunu bilmem. Sonraki süreçte Albayrak dönemi var. Enerji bakanıydı. Maliye bakanı oldu. Enerji bakanıyken de çok da fazla ısınamadım. Çünkü ben geçmişini biliyorum. Albayrak dediğimiz grup yani bana göre o grup eski Pelikancı grup Beratçı grup oldu. Sonra iletişim başkanlığı kuruldu. Başına kim geldi. Fahrettin Altun. Nereden geldi, Sabah’tan, atv’den. Yani Berat sadece kendisi gelmedi kabineye.

-Mesela Hilal Kaplan ve Fahrettin Altun. Aynı yerde çalıştınız. Haliyle burada gruplar oluştu mu?

Evet geçiş yaptı. Ve şu anda hali hazırda sosyal medyada bu grup etkin mi evet etkin. Soylu grubu etkin mi, evet etkin. Külünk grubu tasfiye oldu tasfiye. Sadece gönül bağı olanlar tasfiye oldu. Onlardan biri de benim.

-Soylu bir gece istifa etti ve sosyal medya gündemine oturdu. İstifa kararını geri çeksin diye. Külünk grubu o gece Soylu’ya destek verdi dediniz…

O gece 2-3 milyon tweet atıldı. Erdoğan istifayı kabul etmişti o gece.

-Gelelim en çok merak edilen konulardan birine. Kimi gönüldaş kimileri de tweet başına 300-500 para alıyor dediniz…

Ben hiçbir zaman bu işi para için yapmadım ama bu işi yapıp para kazananlar var dedim. Tweet başına 300-500 gönder değil. Çok sağlam hesap düşünün. Biri gider der ki şöyle bir RT et şöyle tweet at. Asgari ücret dediğiniz şey sosyal medyayı iş olarak yapan bir grup var. Bunun için bir maaş alıyor mu? evet alıyor. Bu işin başı bu kurumun başı Fahrettin Altun’dur dedim. Bütçesine bakın dedim. 600 milyon bütçesi var.

-Röportajlarınızda Aktrol’lerin çoğunun ev hanımları olduğunu söylediniz… Peki onlar niye atıyor? Çıkar yok mu burada?

O zaman şöyle söyleyeyim size. Neden? Çok basit. Ya eşi belediyede, kamuda taşerondur, bir yerde çalışıyordur. O sistemi desteklemek zorunda ki ekmek yiyebilsin ailesi. İlle birinin cebine para vermenize gerek yok. Der ki benim damat şurada çalışıyor. İyisi mi bunları destekleyelim.

-Başka hangi meslek grupları var?

Gazeteci biliyorum. Televizyonlara çıkan bir tayfa var. Doktor biliyorum. Mühendis biliyorum. İş adamı var mı evet var. Kiminin organik, kiminin inorganik bu yapıdan fayda sağladığı bir ortam var."

İlgili Haberler