Birbiriyle dost olan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile sarı kırmızılı kulübe olan sevdasıyla bilinen Panathihaikos Başantrenörü Ergin Ataman arasında soğuk rüzgarlar esiyor.
İki hocanın ilişkisini bozan olay ise Ergin Ataman'ın bir röportajda söylediği sözler oldu.
"OSİMHEN'E 80 MİLYON EURO, TÜRKİYE İÇİN Mİ VERİLDİ!"
Ataman, futbolda harcanan paralara dikkat çekerek "Türkiye'de futbolun bir ekonomisi var. Harcanan milyonlarca dolar var. Avrupa'da bir başarı yok" dedi.
Galatasaray'ın yıldız oyuncu Victor Osimhen'i Napoli'den transfer etmek için 80 milyon Euro harcadığını hatırlatan Ergin Ataman, "Bakıyorsun benim de takımım Galatasaray, Osimhen 80 milyon Euro... Tamam da bu Türkiye şampiyonu olmak için mi bütün bunlar?" diye konuştu.
"YILLARDIR AVRUPA'DA BAŞARI YOK"
"Benim için kıstas Avrupa'da başarılı olmak" diyen Ataman, "Avrupa'da katıldığın bir kupada yarı final oynayabilmek. İlla şampiyon olmak şart değil. Yıllardır bu sağlanmıyor" ifadelerini kullandı.
BURUK: KEŞKE BASKETBOLDAKİ GİBİ OLSA
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise Ergin Ataman'ın bu sözlerini üzerine alındı.
Dün GS YouTube kanalında yaptığı söyleşide isim vermeden Ataman'a yanıt veren Buruk, "Futbolda transfer dönemi çok zor geçiyor. Keşke basketbol gibi istediğinizi alabilseniz. Bonservis yok, bir şey yok" dedi.
"FUTBOLU ELEŞTİRMEK KADAR KOLAY BİR ŞEY YOK"
Futbolda durumun çok farklı olduğunu vurgulayan Buruk, "Avrupa'da değerlilik yok mesela baskette. Futbol çok farklı. Çok fazla basketbol örneği verdi ama basketbolda çık eleştirilmiyorsunuz çünkü çok iyi bilinmiyor. Yani onu çok iyi anlayamıyorsunuz. Futbol o kadar basit ki. Futbolu eleştirmek kadar kolay bir şey yok" şeklinde konuştu.