CHP ve SHP’nin eski genel başkanlarından Erdoğan'a dört ağır suçlama

CHP ve SHP’nin eski genel başkanlarından Erdoğan'a dört ağır suçlama
CHP ve SHP’nin eski genel başkanları, AKP grup toplantısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Çubuk’ta uğradığı linç girişiminin görüntülerinin izletilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP ve SHP’nin eski genel başkanları; Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın, AKP''nin 27 Ekim 2021 tarihindeki grup toplantısında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun Ankara Çubuk''ta linç girişimine uğradığı anda çekilen görüntülerin izletilmesi üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında 4 ayrı suçtan suç duyurusunda bulundu.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz''ın aktardığına göre, Çağlayan''da bulunan İstanbul Adalet Sarayı''na, avukat Turgut Kazan ile birlikte gelen eski liderler, Erdoğan’ın, ‘siyasi hakların engellenmesi'', ‘suçu ve suçluyu övme'', ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' ve ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs'' suçlarını işlediğini belirterek, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular.

Saymaz''ın, "CHP''li üç eski liderden Erdoğan''a dört ağır suçlama" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

"''Demokrasiyi ortadan kaldırmak için''

Üç eski genel başkana göre bu görüntülerle linç bir hesap sorma olarak kabul ediliyor ve yinelenmesine kapı aralanıyor. Saldırganların demokrasiyi ve anayasal düzeni ortadan kaldırmak için Kılıçdaroğlu''nu öldürmek istedikleri savunuluyor.

Videonun gösterilmesinin özensizlik değil, bilinçli bir tercih ve talimat niteliğinde olduğu vurgulanıyor. Şayet birileri bu videoyu talimat sayarsa yeni bir linç girişiminin anayasal düzene kastedeceği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı için suç duyurusunda bulunulabileceği belirtilerek, savcılığın fezleke hazırlayıp TBMM''ye göndermesi talep ediliyor.

Savcılık fezleke hazırlar mı?

Hiç sanmıyorum.

Ancak Altan Öymen, Murat Karayalçın ve Turgut Kazan bugün İstanbul Adliyesi''ne gidip Anayasa''nın 36. maddesine göre hak arama hürriyetini kullanacaklar.

Neyse ki..

Kağıt üzerinde de olsa böyle bir hürriyet var hâlâ."

İlgili Haberler