Eski Hazineci Kerim Rota'dan flaş iddia: Merkez Bankası'nın dün sessiz sedasız yaptığı Dolar satışını açıkladı

Eski Hazineci Kerim Rota'dan flaş iddia: Merkez Bankası'nın dün sessiz sedasız yaptığı Dolar satışını açıkladı
Eski Hazineci ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Merkez Bankası'nın dün Dolar satışı yaptığına dair flaş bir iddia ortaya attı. Eski Hazineci Rota, Merkez Bankası'nın dün 1,72 milyar dolar satışı yaptığını söyledi.

Eski Hazineci ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası''nın dün 1,72 milyar dolar satış yaptığını ve bunun sorumluları olarak TCMB Başkanı başta olmak üzere PPK üyeleri ve tüm ekonomi yönetiminin olduğunu iddia etti. 

Eski Hazineci Rota, sonunun felaket olduğunu tekrar hatırlatarak "Baş sorumluları hükümet, TCMB Başkanı, PPK üyeleri ve tüm ekonomi yönetimidir." dedi.

Hükümetin ekonomide yaptığı politikalar sorun çıkartmaya devam ediyor.

TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) politika faizini yüzde 14 seviyesinde sabit tutmuştu.

ABD Merkez Bankası (FED) ise, 28 yılın en yüksek faiz artışını gerçekleştirdi ve politika faizini 75 baz puan artırarak yüzde 1,50-1,75 aralığına yükseltmişti. Alınan bu karardan dolayı piyasaların etkilenmesinin ardından dalgalı seyreden döviz kuru ve artan enflasyon vatandaşların tepkisine neden oldu.

İktidar ise bir yandan yükselen döviz kurunu dengede tutabilmek için farklı yollara başvuruyor.

Kerim Rota, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası''nın bir günde 1,72 milyar dolar satış yaptığını belirtti. Rota, "İhracatçılardan alınan döviz varsa o da üstüne satılmış. Bunun sürdürülebilir olmadığını, sonunun felaket olduğunu tekrar hatırlatalım" dedi.

Rota, bu felaketin sorumlularının, TCMB Başkanı başta olmak üzere PPK üyeleri ve tüm ekonomi yönetiminin olduğu söyledi.

Rota, sözlerine şöyle devam etti: 

"Dün tek günde 1.72 Milyar $ satış yapılmış. İhracatçılardan alınan döviz varsa o da üstüne satılmış. Bunun sürdürülebilir olmadığını, sonunun felaket olduğunu tekrar hatırlatalım. Baş sorumluları da hükümet, TCMB Başkanı, PPK üyeleri ve tüm ekonomi yönetimidir."

İlgili Haberler