Esneyecek kısıtlamalar belli oldu. Kritik kabine toplantısı bugün yapılacak

Esneyecek kısıtlamalar belli oldu. Kritik kabine toplantısı bugün yapılacak
Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Vaka sayılarına göre kısıtlamalarda esneme yapılıp yapılmayacağı ele alınacak. Kısıtlama saatlerinde esneme beklenirken normalleşme süreci ile kafe ve lokantaların ne zaman ve nasıl açılacağı konuşulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ programı nedeniyle geçen hafta yapılamayan kabine toplantısı üç haftalık aranın ardından bugün gerçekleşecek.

Milliyet'te yer alan habere göre, kabine toplantısında vaka sayılarına göre kısıtlamalarda esneme yapılıp yapılmayacağı ele alınacak. Kısıtlama saatlerinde esneme beklenirken normalleşme süreci ile kafe ve lokantaların ne zaman ve nasıl açılacağı konuşulacak. 15 Şubat’ta açılması planlanan okullarda eğitimin yüz yüze mi yoksa uzaktan mı devam edeceği de masada olacak.

Diğer yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın vaka sayısı ve illerdeki durumla ilgili kapsamlı bir sunum yapacağı toplantıda merakla beklenen lokanta, kafe ve restoranların durumu da görüşülecek.

Bu kapsamda Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda söz konusu mekanların açılmasına dönük son değerlendirme yapılacak. Hürriyet gazetesinden Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, yerli aşı çalışmalarında gelinen son durumun da kapsamlı şekilde değerlendirileceği kabinede şubat ayı içinde açıklanması beklenen reform çalışmaları ve AB ile sürdürülen temaslarla ilgili de son değerlendirmeler yapılacak.