“Etek giyen bir Katarlı, albayımıza hesap soracak”

“Etek giyen bir Katarlı, albayımıza hesap soracak”
Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılar’a satılmasını eleştiren İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır, “Sakaryalı AKP’ye sağlam bir tokat atmazsa o fabrika satılacak. Etek giyen bir Katarlı gelecek ve bizim bir albayımıza hesap soracak” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partisinin Geyve Belediye Başkan Adayı Atilla Zeytinoğlu’nun Karaçam mahallesindeki mitinginde vatandaşlara seslendi.

Kendisini ve arkadaşlarını “Biz, mübadele döneminde o vatanını kaybetmiş, dedesinden önceki mezarları Balkanlar’da kalmış. Ancak anavatanına sahip çıkmak için dişini tırnağına takan Meral Akşener’in yol arkadaşlarıyız. Devlet büyüklerinin hapis ve tazminat cezası ile korkutmaya çalıştığı tehdit ettiği ama onlara, ‘eğilip bükülürsem kanım kurusun’ diye cevap veren o cesur kadının yol arkadaşlarıyız. Ankara’da mütevazı bir apartman dairesinde oturan, ‘hak, hukuk, adalet’ diyerek Ankara’dan İstanbul’a kadar yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun yol arkadaşlarıyız” sözleriyle tanımladı.

“EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARI AKP VE MHP REDDETTİ”

Kendisini dinleyen vatandaşlara, “Seni Meclis’e gönderdik. Orada bizim için ne yaptın?” sorusunu sormaya hakları olduğunu söyleyen Dikbayır, “Ben ve 40 arkadaşım, sizlerin yararına kanun teklifleri, önergeler hazırladık. Vatandaşın yararı için komisyonlar kuralım, dedik. Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın, hiç olmazsa ödedikleri vergilerin bir kısmını almayalım, bu insanların bir fatura parası çıksın, dedik. AKP ve MHP buna ‘hayır’ dedi. Çiftçinin üretmesine, malını pazarlamasına yönelik ciddi bir projemiz vardı, ‘hayır’ dediler. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için, çok ciddi bir çalışmamız vardı. AKP ve MHP’nin seçim beyannamelerinde olmasına rağmen buna da ‘hayır’ dediler. Bir partinin seçim beyannamesi, o partinin namusudur.” diye konuştu.

“ŞEHİT AİLELLERİ İÇİN ‘EV VERELİM’ DEDİK ‘HAYIR’ DEDİLER”

En çok üzüldüğü şeylerden birisin, İsmail Ok ile birlikte, şehit ailelerine bir daire vermeye yönelik projelerinin reddedilmesi olduğunu belirten Dikbayır, şunları söyledi: “İnsanlar bu vatana sevdiklerini verdi. Ama AKP ve MHP yine ‘hayır’ dedi. Her şeye ‘hayır’ diyorsunuz. Vatandaş bunun cezasını size 31 Mart’ta keser, dedik. Onlar da bize, ‘hayır bu vatandaş bize oy vermeye devam edecek’ dedi. Siz, ‘AKP’ye en çok oy verip hizmet alırız’ diye düşünüyorsunuz. Ancak AKP bıçak sırtı kazandığı yerlere hizmet götürüyor. Çok oy olduğu yerlerde ise, ‘Nasıl olsa şapkamı koysam kazanıyorum’ diyor ve hizmet götürmüyor. Biz siyasete rekabet getirmeye çalışıyoruz. Bu rekabet gelirse çok daha iyi hizmet alacağız.”

“YA BİZİMLE DALGA GEÇİYOR YA DA BU İŞİ BİLMİYOR”

“Sakarya’da Tank Palet Fabrikası satılıyor. Kararnamenin içinde, 6 yerde özelleştirme ifadesi geçiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait bir fabrikayı, 50 milyon dolar yatırım lazım diye Katarlılara satıyor. Bunun önüne geçmek için elimizden geleni yapıyoruz. Sayın Ali İhsan Yavuz (AKP Genel Başkan Yardımcısı), Tank Palet hakkında, ‘Söz hakkı bizde’ demiş. Ya bizim zekamızla dalga geçiyor ya da bu işi bilmiyor.”

“KATARLILAR ETHEM SANCAK’IN HİSSELERİNE DE ORTAK”

“O fabrikanın yüzde 49,9’u Katar’a geri kalan yarısı da Ethem Sancak ve Galip Öztürk’e satılıyor. Şöyle bir oyun daha var. Katarlılar’ın Ethem Sancak’ta da hissesi var. Parayı veren düdüğü çalar. Kimin hissesi çoksa onun borusu öter. Sakaryalı AKP’ye sağlam bir tokat atmazsa, o fabrika satılacak. Etek giyen bir Katarlı gelecek ve bizim bir albayımıza hesap soracak.”

“SİZ KİMİN PARASINI KİME VERMEYECEKSİNİZ?”

“Sizler, ‘Hükümetin partisi hizmet getirir’ diye düşünüyorsunuz. Hizmeti almak her vatandaşın hakkıdır. Ben dediğini yapan bir adamım. Siz kimin parasını kime vermeyeceksiniz? Adamı paramparça ederim. Sakarya kent Meydanı’na 11 milyon 500 bin lira para harcadılar. Şurada bulunan herhangi birine 1 milyon verelim daha iyisini yapar. 10 milyon paranın nereye gittiği belli değil.”

İlgili Haberler