Euro 2020’den elendik ancak Metin Oral söz verdiği formaları hala teslim etmedi

Euro 2020’den elendik ancak Metin Oral söz verdiği formaları hala teslim etmedi
Sosyal medya hesaplarından yaptığı çekilişlerle sıkça gündeme gelen ve yoğun eleştirilere neden olan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral sosyal medya hesaplarından son yaptığı milli forma çekiliş sonuçlarını yayınlaması yeni eleştirilere neden oldu

Okan Pamay // Yeniçağ Gazetesi Altınova Temsilcisi

Euro 2020’den elendik ancak Metin Oral söz verdiği formaları hala teslim etmedi

Sosyal medya hesaplarından yaptığı çekilişlerle sıkça gündeme gelen ve yoğun eleştirilere maruz kalan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral sosyal medya hesaplarından son yaptığı milli forma çekiliş sonuçlarını hala yayınlamadı.

Metin Oral sosyal medya hesaplarının takipçi sayısını artırmaya yönelik yaptığı çekilişlerde, yayınladığı paylaşımları, beğenme, paylaşma, takip etme ve 2 kişiyi gönderiye etiketlemeyi şart koşuyor.

Türkiye Milli futbol takımımızın Euro 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndan elenmesine rağmen Metin Oral tarafından vaat edilen milli formaların kimlere çıktığı hakkında bilgi verilmedi. Metin Oral’ın Euro 2020’de başarısız sonuç alınması sonucunda forma hediye etmekten vazgeçtiği konuşuluyor.

Daha önce de tablet hediye çekilişleri yapan Metin Oral CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel ve CHP Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç tarafından ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Sosyal Medya hesaplarında etik olmayan ücretli facebook reklamlarıyla da gündeme gelen Metin Oral, şahsına ait sosyal medya sayfalarından, Belediye adına dağıtılan yardım malzemelerinin, velilerinden izin alınmadan çocukların fotoğraflarının kullanılmasına kadar birçok konuda eleştiri konusu olmuştu.

Metin Oral etik olmayan sosyal medya paylaşımlarına rağmen rakibi Yasemin Fazlaca’nın sosyal medya paylaşımlarının 1/3’ü kadar beğeni alamıyor. Metin Oral’ın Ramazan bayramı paylaşımı 129 kişi tarafından beğenilip, 20 yorum alırken Yasemin fazlacının Ramazan bayramı paylaşımına 364 beğeni 100 yorum yapıldığı görüldü.

CHP Yalova İl Başkanı Mehmet Gürel:
“Diyor ki benim internette reklamımı yap, beğenen sayımı arttır, ben de sana çekilişle tablet veriyim diyor. Müthiş bir kampanya düzenlemiş kendisi. İçinde bulunduğumuz şartlarda, ekonomik imkansızlıklardan dolayı bir çok gencimizin internete erişemediği, eğitimini yapamadığı bir durumda, belediye başkanının kendi reklamını yapması kaydıyla bir çekiliş yaklaşımı çok gayriciddi bir yaklaşımdır. Belediye başkanı kendi reklamını yapmak için, takipçi sayısını arttırmak için böyle bir çaba içine girişeceğine ihtiyacı olan gençlere kendi takipçi sayısını arttırmasa da tablet dağıtımına gitmesi çok daha ciddi olur. Metin Oral bundan 2 ay sonra beni beğenin, her beğenene 3 kilo patates, 2 kilo soğan göndereceğim diyebilir. Her beni takip edene telefon kontörü hediye edeceğim gibi müthiş fikirlerle karşımıza gelebilir. İnternette beğeni peşinde değil Altınova gibi kritik önemde bir ilçedeki halkın sorunları peşinde koşmasını öneriyorum. Kendilerini ciddiyete ve halkı gerçekten desteklemeye davet ediyorum. “

CHP Altınova İlçe Başkanı Cemalettin Kılıç:
“Kendi kişisel sayfasındaki takipçi sayısını arttırmak ve reklam vermek için uğraşacağına ilçemizi kalkındırmaya ve sorunlarını çözmeye vakit harcarsa daha iyi olur. Sosyal medya fenomenlerinin yaptığı gibi çekilişle hediyeler dağıtmak, beğeni ve takipçi kazanmaya çalışmak Metin Oral’ın oturduğu koltuğun ciddiyetine hiç de uygun değildir. Belediye kaynaklarını Altınova’yı tanıtmak yerine Metin Oral’ın tanıtılmasına harcanması büyük tepkiye sebebiyet vermektedir. Metin Oralın kaybettiği halk desteğini geri kazanmak ve yapamadığı icraatlarını örtbas etmek için ileride Alışveriş sitelerinde indirim kodu verirse, gençlere takibe-takip yada giyim-kuşam sitelerine link atarsa hiç şaşırmayalım… Oral’dan beklediğimiz sosyal medya fenomeni olması değil Belediye Başkanı olmasıdır.

Eleştirilere kulak asmayan Metin Oral yasal olmayan çekilişlere devam ediyor ve çekiliş sonuçlarını bazen yayınlıyor bazen de yayınladığı çekiliş talihlilerinin şaibeli olduğu Altınova halkı tarafından eleştiriliyor. Yaptığı çekilişlerin talihlilerinin fake hesaplara hediye edildiği iddia ediliyor."