Eviniz arsanız elinizden gidebilir! Hemen kontrol edin

Eviniz arsanız elinizden gidebilir! Hemen kontrol edin
Konut fiyatlarının fırlaması, kiraların el yakmasına paralel tapu dolandırıcıları da hızla arttı. Ev ve arsa tapusu olanlara önerimiz E-Devlet üzerinden hemen kontrole geçmeleri... Sizden habersiz eviniz arsanız satılmış olabilir.

Konut fiyatlarındaki yükselişin her geçen gün biraz daha artmaya devam ediyor. Çok sıfırlı emlak fiyatları da dolancıların iştahını kabartıyor. Kurulan çeteler ise sizden habersiz evinizi arsanızı satabiliyor. Peki topunuzu nasıl korursunuz?

tapu-cesitleri-nelerdir.jpg

İşe E-Devlet'e girerek başlayın...

Yükselen konut ve arsa fiyatları dolandırıcıların radarına takılırken vatandaşın tapul malı hileli yöntemlerle kendisinden habersiz satılıyor. Duyanların kulaklarına inanmayacağı dolandırıcılık olayı Mersin'de meydana geldi. Daha öncede benzer yöntemler gündeme gelirken tapusu olan herkesin e-Devlet üzerinden SMS kaydı oluşturması gerektiği belirtildi.

TAPUDA DUBLÖRLÜ SATIŞ TUZAĞI

Yükselen konut fiyatları sonrasında tapu dolandırıcılığı artarken Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yeni operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda aralarında tapu memurları, avukat, emlak ofis sahiplerinin de yer aldığı çok sayıda kişi gözaltına alındı.

TAPU MEMURLARI DA İŞİN İÇİNDE

Özellikle de yüksek fiyatlı ev, arsa, işyeri gibi taşınmazlar ile gurbetçilere ait tapuların dolandırıcılık çetesinin hedefinde olduğu, bu taşınmazların bilgilerinin tapu memurlarına rüşvet verilerek öğrenildiği iddia edildi. Sonrasında bu kişisel bilgiler üzerinden sahte evraklar hazırlandığı, sahte dublör kullanılarak tapuda ve noterde satış yapıldığı belirtildi.

E-DEVLET TAPU SMS KAYDI NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Mersin'de olayla ilgili çok sayıda kişi gözaltına alınırken Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı konu hakkında yaptığı açıklamasında tapusu olan herkesin e-Devlet üzerinden tapu SMS kaydı yaptırarak bu dolandırıcılık olaylarına karşı kendilerini koruma altına almalarını istedi. e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Tapu Telefon Bilgileri Beyan" bölümüne ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.